Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni

FOTO: blickpixel/Pixabay.com
FOTO: blickpixel/Pixabay.com

Meteorologii anunță că în următoarele zile vor scădea ușor temperaturile, însă după această perioadă vremea va fi din nou călduroasă. Iată prognoza meteorologilor până pe 16 septembrie.

Transilvania. Vremea va fi caldă în prima zi (30 de grade), dar în perioada 4-6 septembrie vor fi 24…25 de grade. Apoi valorile termice diurne vor crește ușor, astfel că în intervalul 7-9 septembrie se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a două săptămâna vor fi 25…26 de grade.

În perioada 3-6 septembrie, temporar vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului doar trecător vor fi posibile ploi slabe.

Maramureș. În prima zi vor fi 31 de grade, apoi valorile termice diurne vor fi în scădere spre medii de 25…26 de grade. În intervalul 7-9 septembrie vremea va fi mai cald decât în mod normal, 27…28 de grade. În cea de a două săptămâna regimul termic nu se va modifică semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 24…25 de grade.

În primele zile ale intervalului vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, în timp ce în restul intervalului doar trecător vor fi posibile ploi slabe.

Oltenia. Vremea va fi călduroasă în prima zi (30 de grade), dar în ziua 4 septembrie se va răcori (24 de grade) . Apoi se încălzește până la 28 de grade, în intervalul 6-9 septembrie, când se vor situa peste mediile climatologice specifice perioadei. În cea de a două săptămâna regimul termic nu se va modifică semnificativ, maximele urmând a atinge în medie 26 de grade.

În primele două zile ale intervalului vor fi averse, pe arii restrânse însemnate cantitativ în 3 și 4 septembrie, dar ploi trecătoare, slabe, vor fi posibile și în perioada 8-14 septembrie.

Moldova. Vremea va fi local călduroasă în primele două zile (30…31 de grade), apoi acestea vor scădea, până la medii de 26…27 de grade în intervalul 6-12 septembrie, dar tot va fi mai cald decât în mod normal. Începând cu 13 septembrie valorile termice diurne vor scădea ușor spre o medie de 24 de grade.

Ploi slabe, trecătoare, vor fi în zilele de 5 și 6 septembrie, dar posibil și în perioada 11-14 septembrie.

Banat. Vremea va fi caldă în prima zi din această săptămâna, cu temperaturi maxime, în medie, de 28…29 de grade, dar în zilele de 4 și 5 septembrie se va răcori (24 de grade) . Apoi, în intervalul 7-9 septembrie, temperaturile vor fi specifice perioadei. În cea de a două săptămâna vor fi 25…26 de grade.

În primele zile ale intervalului vor fi averse, local însemnate cantitativ în 3 și 4 septembrie, dar ploi trecătoare, slabe, vor fi posibile și în perioada 8-12 septembrie.

Crișana. În prima zi vor fi 29 de grade, dar apoi se răcorește până la 24 de grade. Din 6 septembrie vremea se va încălzi treptat, astfel că în intervalul 7-9 septembrie va fi mai cald decât în mod normal (27…28 de grade) . În cea de a două săptămâna maximele vor atinge în medie 25…26 de grade.

În primele zile ale intervalului vor fi averse, local însemnate cantitativ în 3 și 4 septembrie, dar ploi slabe, trecătoare vor fi posibile și în perioada 9-11 septembrie.

Dobrogea. În primele două zile vremea va fi călduroasă (29…30 de grade) . În perioada 5-9 septembrie vor fi 26…27 de grade. În restul intervalului regimul termic nu se va modifică semnificativ, maximele urmând a atinge o medie în jurul a 25 de grade.

Ploi slabe, trecătoare, vor fi în zilele de 5 și 6 septembrie, dar posibil și în perioada 11-14 septembrie.

Muntenia. Vremea va fi călduroasă în prima zi, când vor fi 32 de grade, apoi vor fi 28…29 de grade în intervalul 4-11 septembrie, valori în continuare mai ridicate decât cele specifice perioadei. Începând cu 12 septembrie valorile termice diurne vor scădea ușor spre o medie de 26 de grade. Ploi slabe, trecătoare, vor fi în perioada 4-6 septembrie, dar posibil și în perioada 12-14 septembrie.

FOTO: blickpixel/Pixabay.com

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.