Cum va fi vremea în următoarea perioadă

FOTO: MichaelGaida/Pixabay.com
FOTO: MichaelGaida/Pixabay.com

Meteorologii anunță că vremea se va încălzi în această săptămână, iar temperaturile vor ajunge la 27 de grade Celsius în zona de sud și de vest a țării. În preajma zilei de 1 mai e posibil să apară precipitații mai ales în partea de sud-vest a țării.

„Vremea va fi în încălzire din punct de vedere termic în următoare săptămână, o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, iar de miercuri vom vorbi de valori ale temperaturilor aerului în partea de sud şi de vest a ţării de 27 de grade Celsius. Pentru ziua de 1 Mai, va fi o vreme mai caldă, dar instabilă în partea de sud-vest şi vest a ţării acolo unde pe profilul de sol 0-20 de centimetri situaţia este una satisfăcătoare.

Din păcate, pentru zonele afectate de secetă acei 15 litri/mp de precipitaţii sau 20 de litri/mp la nivel izolat nu vor putea să compenseze deficitul mare şi de lungă durată. Pentru că vorbim şi pentru 4-11 mai şi 11-18 mai, la nivelul acestor două săptămâni, din prognozele pentru următoarele patru săptămâni, vor fi cantităţi deficitare de precipitaţii în aceleaşi zone în care şi în prezent seceta pedologică înregistrează valorile cele mai mari”, a spus meteorologul Elena Mateescu duminică, la Digi 24.

Meteorologii au mai spus că de 1 mai vor fi precipitații în partea de vest a Olteniei, în Banat, Crișana și Maramureș și izolat în Transilvania și în nordul Moldovei. Temperaturile vor fi între 12 grade și 25 de grade Celsius.

Meteorologul a mai spus că „vara extremelor cu siguranță va rămâne sub semnul acelorași condiții meteorologice, cu alternanțe de perioade foarte călduroase, cu averse în care instabilitatea atmosferică o să fie una accentuată, cu vijelii și căderi de grindină”.