Cum va fi vremea în toată luna septembrie

FOTO: flyupmike/Pixabay.com
FOTO: flyupmike/Pixabay.com

Prognoza meteo transmisă de Agenția Națională de Meteologie (ANM) arată un început de septembrie cu temperaturi ușor peste cele normale pentru această perioadă, însă cu ploi abundente în unele regiuni ale țării.

Iată cum va fi vremea în următoarele patru săptămâni:

5 – 12 septembrie. Valorile termice se vor situa ușor peste cele specifice acestei săptămâni, în extremitatea de vest a țării, iar în rest vor fi apropiate de cele normale. Regimul pluviometric va fi excedentar în regiunile vestice, nordvestice și centrale, iar în rest va avea o tendință spre deficit.

12 – 19 septembrie. Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări. Cantitățile de precipitații vor fi în general excedentare în majoritatea regiunilor, dar mai ales în cele estice, nordice și centrale.

19 – 26 septembrie. Temperaturile medii vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă, în toate regiunile. Regimul pluviometric va fi apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

26 septembrie – 3 octombrie. Mediile valorilor termice se vor situa ușor peste cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații estimate pentru această perioadă vor fi în general apropiate de cele normale, în cea mai mare parte a țării.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.