Cum se va merge în vacanță în Grecia, Bulgaria sau Turcia. Regulile anunțate de cele trei țări

FOTO: Michelleraponi/Pixabay.com
FOTO: Michelleraponi/Pixabay.com

Bulgaria a anunțat că vrea să deschidă sezonul turistic de vară pe 1 mai. Turiștii vor fi primiți în stațiunile bulgărești de la Marea Neagră dacă sunt vaccinați anti-coronavirus, dacă au un test negativ PCR sau dacă pot dovedi că au trecut recent prin boală.

De asemenea, potrivit Ministerului Turismului din Bulgaria, măștile de protecție vor fi obligatorii în toate zonele comune închise, iar distanțarea socială trebuie menținută peste tot. Pe plajă, o umbrelă poate fi folosită de cel mult două persoane sau de membri unei singure familii. Autoritățile bulgărești transmite că vor fi și alte reglementări de igienă care urmează să fie instituite pentru turiști.

Și Grecia transmite că sectorul turistic, care generează 20% din PIB al țării, se deschide de la jumătatea lunii mai. „Grecia este pregătită cu un protocol complet pentru vara 2021. Turiștii vor fi bineveniți dacă înainte de călătorie sunt fie vaccinați, fie au anticorpi, fie au un test negativ. Toți turiștii vor fi supuși testării aleatorii”, a transmis ministrul turismului din Grecia, Harry Theocharis.

El a spus că autoritățile vor acorda prioritate vaccinării persoanelor care lucrează în sectorul hotelier odată ce persoanele mai vulnerabile vor fi vaccinate și vor impune testarea frecventă a angajaților.

Turcia anunță cele mai relaxate măsuri în ceea ce privește turiștii străini. Autoritățile turce transmit că nu vor solicita turiștilor dovadă de vaccinare, iar după 15 aprilie se va stabili dacă vor mai fi cerute rezultate negative la teste anticoronavirus.

„Îi aşteptăm cu braţele deschise pe turiştii britanici. Colaborăm cu autorităţile britanice pentru a asigura că sunt aplicate procedurile necesare. Noi nu vom solicita paşapoarte de vaccinare din partea turiştilor internaţionali care vin la noi în ţară, a declarat Mehmet Ersoy, ministrul turc al Turismului, potrivit postului ITV.

Cele mai frumoase insule din Grecia

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.