Cum se simte românul care s-a vaccinat și cu a treia doză de vaccin anti-COVID

FOTO: Captură Observator Antena 1
FOTO: Captură Observator Antena 1

Bărbatul în vârstă de 49 de ani, care a mers la un centru de vaccinare din Dorohoi și i-a păcălit pe medici că nu e imunizat și a făcut și o a treia doză, spune că se simte bine, dar îl doare un genunchi.

„Te întreabă toate dacă eşti la primul vaccin şi le-am zis ca sunt la primul. Deja le aveam făcute, două. Am reuşit să o fac şi pe a treia, nu ştiu cum. Ştiţi cum e? Dacă faci două injecţii într-o parte, te simţi că mergi într-o cârjă. Primele două le-am făcut pe dreapta şi, după aia, a treia am făcut-o pe stânga. (…) Mă simt mult mai bine. M-a ajutat la multe. Mă supăra un pic genunchiul, mi-a revenit un pic vederea, pentru că din cauza stresului se adună”, a declarat Gabriel Grădinaru, cel care s-a vaccinat cu trei doze, pentru Observator Antena 1.

Medicii spun că există riscul ca bărbatul să facă o formă ușoară de boală, să aibă dureri musculare, migrene, febră și frisoane.

În cazul său a fost deschis un dosar penal pentru săvârșirea de infracțiuni de fals în declarații.

Întâmplare a ajuns şi în atenţia coodonatorului campaniei naţionale de vaccinare, Valeriu Gherorghiţă, care a anunţat cine şi în ce condiţii ar putea benficia de o a treia doză de vaccin.

„Evaluarile din studii propun intre 6 si 12 luni cea de-a treia doza. Cu siguranta vorbim de pers varstincie, de anumite afectiuni care au o probabilitate mai mică să dezolte un răspuns imun prtector după prima schema de vaccinare”, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță.

Recordul de doze administrate a fost stabilit în urmă cu o săptămână de o italiancă de 23 de ani vaccinată din greşeală cu 4 doze de Pfizer. Deocamdată, accidentul nefericit pare să aibă un singur efect: deshidratarea. Tânăra a ajuns să bea 7 litri de apă pe zi.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.