Cum să-ți renovezi casa într-un mod budget friendly? 3 trucuri

Sursa foto: Shutterstock

Se apropie curățenia de primăvară și aduce un val de renovare? A trecut ceva vreme de la ultima zugrăveală, baia și bucătăria au nevoie de un lifting urgent? Proiectele pentru casă sunt multe, bugetul e unul singur, și acela mic, oare cum te vei descurca? Descoperă câteva trucuri prin care să dai un refresh locuinței tale, cu puțini bani și multe satisfacții!

Planifică detaliat și stabilește un buget realist pentru renovare

Renovarea unei case poate fi un proces complicat și costisitor. Cu toate acestea, cu o planificare atentă și cu stabilirea unui buget realist, poți face acest proces mai ușor și mai eficient. Primul pas constă în analiza necesităților și prioritizarea activităților. Identifică exact ce îmbunătățiri dorești să faci în casa ta și ordonează aceste proiecte în funcție de importanța lor. Cere mai multe oferte pentru materiale și manoperă. Compară costurile și alege variantele care asigură cel mai bun raport calitate-preț. 

Dacă ai un buget limitat, ar trebui să te concentrezi pe modalități inteligente de achiziționare a materialelor de construcții, a articolelor de bricolaj și a decorațiunilor interioare. Fie că alegi magazine fizice sau faci shopping online, cumpără în rate de la partenerii CardAvantaj. Vei beneficia de cumpărături în rate, cu dobândă zero*, la toată gama de produse și servicii necesare pentru renovarea casei. 

Utilizează soluții do it yourself (DIY) pentru renovarea locuinței

Multe lucrări de renovare, cum ar fi vopsirea, schimbarea parchetului sau montarea plăcilor ceramice pot fi realizate pe cont propriu. Există numeroase tutoriale online care te pot ghida pas cu pas. Fă-ți timp să înveți tehnici noi. Pe lângă economia de bani, vei avea satisfacția de a vedea rezultatele muncii tale, chiar în locul care îți este cel mai drag, propria locuință.

Schimbarea butoanelor la dulapuri sau sertare și adăugarea de noi accesorii pot reînnoi aspectul mobilierului fără costuri mari. Tehnici precum decaparea, lăcuirea sau aplicarea de folii decorative sunt excelente pentru a da o nouă viață mobilierului vechi. Înlocuirea corpurilor de iluminat vechi cu unele moderne sau DIY schimbă spectaculos aspectul unei camere. Poți crea lămpi, mici piese de mobilier, covoare, perne decorative folosind materiale reciclate sau neconvenționale.

Creează rame de fotografii personalizate sau obiecte artizanale. Aceste elemente adaugă caracter și stil personal locuinței. Utilizează șabloane pentru a crea modele complexe pe pereți sau mobilier. Construiește rafturi suplimentare, dulapuri sau soluții de depozitare sub scări, pentru a maximiza spațiul disponibil în locuință.

Reciclează și reutilizează, ca să ai cheltuieli mici de renovare

Înainte de a cumpăra mobilier nou sau accesorii, vezi ce poți să reutilizezi sau să reînnoiești, din ce ai deja. De exemplu, mobilierul vechi poate fi revopsit sau recondiționat, ca să-i dai un aspect nou și modern. Folosește-ți creativitatea în reutilizarea materialelor. Nu arunca obiectele de lemn! Pot fi transformate în rafturi pe terasă sau mobilier de grădină.

Materialele naturale, cum ar fi pietrele, pluta sau bambusul pot fi cumpărate la prețuri accesibile. Acestea adaugă o notă de autenticitate și durabilitate proiectelor tale, așa că folosește-le, pentru o renovare cu stil. Inspiră-te din ideile prezentate și utilizează mici trucuri pentru mari economii la renovarea casei!

*Dobânda zero se aplică dacă se achită lunar suma totală de plată, astfel cum este evidențiată în extrasul de cont emis de către Bancă. Pentru o limită de credit de 5.367 lei, dobânda fixă este de 28%/an, rata lunară de plată este de 512,57 lei, iar dobânda anuală efectivă (DAE) este de 38,94%, fiind calculată pentru suma menţionată mai sus retrasă în întregime în prima zi de la un ATM Credit Europe Bank (România) S.A. şi rambursată în 12 rate lunare egale. Valoarea totală plătibilă este de 6.307,27 lei incluzând dobânda, comisionul anual de administrare cont curent de card în valoare de 49 lei şi costul de utilizare a mijlocului de plată în valoare de 107,69 lei.