Cum să te îmbraci bine: reguli pe care orice bărbat ar trebui să le știe

Exista suficiente reguli in viata, insa unele dintre ele sunt acolo pentru a va ajuta. Cum sunt regulile care va spun cum sa va imbracati bine. Desigur, fiecare barbat sau femeie care are o parere despre astfel de lucruri vorbeste din experienta personala – si, fara indoiala, ceea ce functioneaza pentru unul nu functioneaza intotdeauna pentru altul; sau ceea ce functioneaza pentru unul este considerat prea avangardist de catre altul. Asadar, atunci cand vine vorba de stiluri, trebuie intotdeauna sa va ganditi ca sunt mai degraba sugestii solide decat pareri despre stil.

Aceste „reguli” tind sa se impuna in istorie – au functionat de generatii, asa ca s-ar putea presupune ca functioneaza bine si astazi. Acestea sunt destul de simple si se baeaza pe calitate inalta, versatilitate, valoare buna, lipsa extremelor si mentinerea sobrietatii.

Exista cu siguranta multe alte reguli decat cele prezentate aici. Unele dintre acestea s-ar putea sa le fi descoperit deja pentru voi insiva. Aceasta, la urma urmei, face parte din placerea imbracamintei, pe care nicio regula nu ar trebui sa o impiedice: incercarea unui stil nou, care se potriveste sau nu. Insa, aceste reguli au rezistat testului timpului si, atunci cand sunt utilizate impreuna, actioneaza ca un ghid sigur pentru cum sa va imbracati bine astazi.

Purtati cu stil un costum

Cheia unui costum care arata bine este a va concentrati pe potrivirea peste umeri, deoarece modificarea pieptului si a taliei este o treaba relativ usoara. Clasicul este cel mai bun si mai util – intunecat, cu doua butoane, cu un singur piept, moderat in detalii. In plus, ceea ce impresioneaza cu adevarat este modul in care este purtat, alegerea unor parfumuri  potrivite cu costumul, nu eticheta din interior.

Alegeti imbracaminte exterioara versatila

Tentatia poate fi purtarea unui stil clasic, dar tesaturile tehnice moderne in nuante mai intunecate si croieli usoare fac ca hainele sa fie ceea ce ar trebui sa fie – usoare si respirabile, dar si de protectie corespunzatoare. Modificarile din atmosfera, clima si stilul de viata nu se mai potrivesc asa bine cu material traditionale cum este lana, iar materialele usoare purtabile pe durata intregii zile sunt de preferat.

Investiti cu intelepciune intr-un ceas

Ceasul este ca o piesa de arta, tocmai de aceea este un accesoriu important la un barbat. Ceasurile se aleg pentru ca sunt apreciate, sunt personale si pentru ca sunt practice. Exista numeroase modele de ceasuri moderne, precum modelele sportive estetice, functionale si rezistente, care merg cu orice si pot lua loviturile dure ale uzurii de zi cu zi. Cu toate acestea, un ceas trebuie sa vi se potriveasca. Ar trebui sa se simta confortabil, sa fie exact si sa dureze.

Pastrati accesoriile la minimum

Accesoriile precum cravatele si batistele de buzunar aduc individualitate imbracamintei clasice, dar aveti grija la modul in care le folositi. Cel mai bine este sa le armonizati cu ceea ce purtati, alegand o culoare sau doua. Ceea ce nu trebuie este sa le asortati. Cand vine vorba de combinatiile de camasa si cravata, purtati cravata sau batista de buzunar intr-o nuanta mai inchisa decat jacheta. Si nu exagerati nici cu accesoriile – daca aveti dubii, credeti ca mai putin este mai mult si luati un element. Un aer de nonsalanta prezinta un punct de interes, nu foarte un haos.

Cheltuiti bani pe pantofi

Pantofii de calitate sunt cea mai buna alegere. Culoarea, modelul, talpa – nu vreti sa fie foarte saritor la ochi. Incaltamintea de calitate ar trebui sa fie genul de investitie care ar trebui sa dureze 15 ani sau mai mult. Optati pentru stiluri clasice, cum ar fi pantofi, mocasini sau un Derby simplu, intunecat, pe un varf rotund. Acesta nu se demodeaza niciodata si este si cel mai practic si placut de purtat.