Cum să îți protejezi locuința de hoți atunci când pleci în concediu

FOTO: pixabay.com
FOTO: pixabay.com

Este perioada concediilor pentru cei mai mulți oameni însă în același timp este și o perioadă foarte bună pentru hoții care se gândesc să spargă locuințe. Oamenii tind să nu ia prea multe măsuri de protecție pentru locuință atunci când pleacă în concediu, iar absența lor din casă timp de mai multe zile poate fi ușor observată. Atunci când hoții urmăresc cu atenție activitatea dintre o locuință tind să pună tot felul de semne pentru a observa dacă există o absență îndelungată.

Securitatea locuinței poate fi însă crescută prin diferite metode în ziua de astăzi.  Securitatea unei locuințe este cu atât mai bună cu cât timpul necesar unei potențiale spargeri este mai lung iar calea spre obiectivul hoțului este mai grea, zgomotul e mai mare iar riscul să fie văzuți este și el crescut. Pe lângă metodele clasice de protecție, cum ar fi cameră wifi exterior sau un sistem de alarmă, mai există și alte sfaturi utile pe care încercăm să le strângem laolaltă în cadrul acestui articol pentru a-l face cât mai util.

Cel mai bun mod de protecție a unei locuințe – sistemele de securitate

Sistemele de supraveghere sunt în acest moment cel mai eficient mod prin care poate fi protejată o locuință sau proprietate. Practic, niciun alt mod de securizare nu egalează sistemele de securitate, însă există și o parte mai puțin plăcută:  atunci când vine vorba de securitatea casei, ieftin nu înseamnă și sigur pentru că tocmai calitatea și configurarea și instalarea corectă a unui sistem și a echipamentelor de alarmă sunt lucruri esențiale care pot avea costuri ceva mai  ridicate.

Sistemul de alarmă

Un sistem de alarmă este și el întotdeauna binevenit și se recomandă în special în cazurile în care obiectivul are mai multe uși de acces și chiar ferestre. La sistemul de alarmă se pot lega senzori pentru toate punctele de acces iar acești senzori să se declanșeze în cazul în care cineva forțează acele zone.

Atunci când sistemul detectează un pericol cert trece la alarmare care poate fi făcută atât local prin linia telefonică fixă sau pe un telefon mobil.

Ușa de la intrare

Deși poate părea ciudat, principala intrare a hoților în locuință rămâne tot pe ușa principală de la intrare. O ușă de intrare nu trebuie doar să pară sigură ci și să fie. În ziua de astăzi sunt foarte căutate ușile metalice cu închidere în mai multe puncte și reprezintă o soluție foarte bună.

Trebuie să știți că o ușă metalică e important aibă elemente de bună calitate cum ar fi cilindri, silduri și broaște. Atunci când achiziționați o ușă veți observa că producătorii le încadrează în anumite clase de siguranță în funcție de elementele din dotare și de calitatea acestora.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.