Cum să folosești ulei de ricin pentru păr și pentru piele

Uleiul de ricin conține acid ricinoleic, acid linoleic și vitamina E, care au proprietăți excelente de hidratare și hrănire. Datorită acestor proprietăți, acest ulei este utilizat la scară largă pentru a hrăni, întări și hidrata unghiile, genele și sprâncenele și pentru a întări și stimula creșterea părului. În plus, se poate aplica și pe piele zilnic sau punctual în probleme ale pielii precum acneea, vergeturile sau când pielea este mai uscată.

Cum folosești ulei de ricin pentru păr

Pentru a întări părul și a-i stimula creșterea, uleiul de ricin trebuie aplicat pe scalpul cu păr uscat sau ușor umed, pur sau amestecat cu alt ulei, apoi masat în zonă, lăsându-l să acționeze aproximativ 3 ore și apoi spălat și clătit. Uleiul poate fi aplicat și după spălarea părului, dar îl poate face să pară gras.

Pentru a reduce mătreața, câteva picături de ulei pot fi aplicate direct pe scalp, masate ușor și lăsate câteva ore sau chiar peste noapte. Pentru a face părul mai strălucitor, mai sănătos, hrănit și pentru a preveni uscarea și vârfurile despicate, câteva picături de ulei pot fi aplicate zilnic la vârfurile șuvițelor de păr.

Uleiul de ricin poate fi un aliat pentru a combate pierderea apei din firul de păr și astfel ajută la menținerea hidratării pletelor. Potrivit specialiștilor, utilizarea lasă părul moale și greu. Totuși, nu este capabil să modifice structura părului și că această senzație de fire mai groase, mult căutată în clinici, este rezultatul retenției de apă și al vâscozității caracteristice produsului.

Ulei de ricin pentru par – oferte Emag

Cum folosești ulei de ricin pentru piele

Acest ulei poate fi folosit zilnic și pe corp și față pentru a hrăni și hidrata pielea, aplicând câteva picături direct pe piele sau amestecând aceste picături în crema hidratantă zilnică sau în alt ulei de origine vegetală, precum nuca de cocos, avocado sau uleiul de migdale. De asemenea, poate fi folosit în același mod pentru a îmbunătăți aspectul vergeturilor, pentru a trata roșeața după soare sau pentru a trata pielea uscată.

Deși este un ulei, poate fi folosit și pentru ameliorarea acneei prin aplicarea acestui ulei pur pe față. Uleiul de ricin are o comedogenitate scăzută, adică spre deosebire de uleiul de cocos, de exemplu, are o tendință scăzută de a forma coșuri și, prin urmare, poate fi folosit în siguranță în acnee, chiar dacă persoana are pielea foarte complexă.

Cum folosești ulei de ricin pentur gene, sprâncene sau chiar și barbă

Pentru a hrăni și întări genele, barba și sprâncenele și pentru a stimula creșterea acestora, puteți aplica, cu ajutorul unui tampon de vată sau a unei pensule mici, câteva picături de ulei de ricin, cam de două ori pe săptămână.

Cum funcționează uleiul de ricin

Uleiul de ricin este bogat în acid ricinoleic, acid linoleic și vitamina E, care au proprietăți hidratante și hrănitoare. Datorită proprietăților sale, acest ulei este foarte eficient pentru hrănirea, întărirea și hidratarea unghiilor, genelor, sprâncenelor și bărbii, stimulând creșterea părului și prevenind ruperea părului, deoarece hidratează în profunzime scalpul și hrănește fibrele capilare.

Când este folosit pentru masarea scalpului, stimulează microcirculația, permițând o mai bună absorbție a nutrienților din rădăcina de păr, favorizând astfel creșterea și întărirea părului. În plus, omega-urile conținute în acest ulei joacă un rol fundamental în metabolismul capilar, conferind părului putere, strălucire și lungime. Poate fi folosit și pentru a trata mătreața, reducându-i aspectul și controlând uleiul. Pe piele, pe lângă faptul că o hidratează și o hrănește, îmbunătățește aspectul vergeturilor, tratează roșeața după expunerea la soare, tratează pielea uscată și reduce acneea.

Uleiul de ricin este extrem de răspândit în lumea cosmeticelor și este adesea întâlnit în produsele pe care le utilizăm. Substanța poate fi extrasă într-o varietate de moduri, de la procese manuale până la utilizarea echipamentelor industriale, ceea ce accelerează producția. Uleiul poate fi îndepărtat din semințe prin procese de deshidratare sau de presiune. În ceea ce privește costul, este foarte accesibil, de aceea este preferat de multe persoane.