Cum să ai casa care să-ți reflecte personalitatea. De ce nu e bine să păstrezi tot ce îți dă mama de casă nouă

Foto: Unsplash.com

Dacă ești pe cale de a te muta la casa ta, fie că e vorba de un apartament sau o vilă, probabil ești entuziasmat, dar și temător în același timp. Mai ales dacă ai achiziționat locuința de la alt proprietar, probabil că ai multe schimbări de făcut și ai în vedere costurile acestei investiții.

Ai gândit fiecare cameră, poate deja ți-ai cumpărat mobilier, piese pentru baie și electrocasnice. Dacă ai ajuns deja în acest punct, ai conștientizat mai bine decât oricine că ai făcut cheltuieli semnificative. Nu face greșeala de a abdica de la standarde și de a începe să iei lucruri de o calitate îndoielnică, doar pentru a termina ceea ce ai început: amenajarea spațiului. În acest articol, îți prezentăm câteva obiecte sau piese dintr-o locuință în cazul cărora poți fi tentat să nu mai mizezi pe calitate, explicându-ți totodată de ce este greșită abordarea.

Parchetul

Un parchet ieftin va rezista puțin, riscă să fie deteriorat de umezeală și zgâriat foarte ușor. Tocmai din acest motiv, alegerea pardoselii este un pas foarte important în amenajarea casei. Din aceste considerente, ar fi indicat să alegi un parchet laminat de calitate, chiar dacă prețul total va fi mai ridicat. În oferta comercianților există o multitudine de modele de parchet atât din punct de vedere al nuanțelor, cât și din punct de vedere al dimensiunilor și al modului de îmbinare. Ține neapărat cont și de nuanță: majoritatea modelelor de parchet imită aproape identic structura lemnului, dar sunt și modele care arată ca o dușumea uzată, din vremea bunicilor, pentru un design de inspirație retro. Ideea e să alegi unul care să se integreze în ansamblul locuinței, dar să fie de calitate superioară, laminat și antiderapant. Poți profita de reduceri semnificative, mai ales dacă îl achiziționezi online.

Gresia și faianța

Având nevoie de ele atât pentru baie, cât și pentru bucătărie, așadar într-un volum mare, ai putea fi tentat să cauți o variantă accesibilă, făcând rabat de la calitate. Gresia și faianța sunt accesoriile care reușesc să desăvârșească orice încăpere, mai ales baia, și să ofere casei un design personalizat. Dincolo de această utilitate, strict estetică, acestea protejează împotriva umezelii și a altor factori distructivi. E necesar să ții seama de caracteristici cum ar fi: rezistența la abraziune, rezistența la alunecare, textură porțelanată (are o rezistență sporită la șocuri mecanice, din acest motiv aceasta este folosită la placarea podelelor). Având în vedere că îți vor fi necesare cantități mai mari, poți încerca să obții o reducere, mai ales dacă le achiziționezi direct de la reprezentant.

Perdele, covoare, pături

Mai ales atunci când te muți dintr-un loc închiriat sau din locuința părinților la casa ta, aduni perdele, covoare și pături diferite, unele mai noi, altele mai uzate, câteva moderne, iar altele, dimpotrivă, de pe vremea bunicii. Deși tentația de a le păstra este foarte mare, ar fi păcat ca locuința ta să nu aibă nicio coerență de stil, ci să fie o „adunătură” de lucruri, asemenea unui bazar. Păstrează doar acele accesorii care se integrează în ansamblu, chiar dacă nu vei avea posibilitatea de a le cumpăra deodată. Le iei pe rând, noi sau la mâna a doua, important e să aibă legătură între ele, precum și cu stilul ales pentru casă. Ceea ce îți rămâne poți dona la un centru de plasament sau la un adăpost de noapte pentru oamenii străzii.

 

A fi tentat să cumperi lucruri ieftine și să păstrezi ce ți-a dat mama e absolut firesc, însă pe termen lung poți ajunge să regreți alegerea. Optează, în schimb, pentru lucruri de calitate, și vei fi cu adevărat mulțumit. 

Sursă foto: unsplash.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.