Cum să abordezi corect ținuta de birou

Ținuta de birou ocupă un loc important în stilul vestimentar al majorității bărbaților. Mulți dintre aceștia au două costume pe care le rulează zilnic, însă o abordare corectă, diversificată și la îndemână poate fi obținută prin câteva trucuri de stil și asocieri multiple între piese de bază. Iată, așadar, ce ar trebui să conțină arsenalul vestimentar masculin pentru birou pentru a construi eficient ținute acceptate și apreciate în mediul business.

Costumul office

Costumul pentru birou poate fi gri, bleumarin sau cu dungi verticale fine, așa numita țesătură pinstripe. Acesta poate avea croiala clasică sau cu pantaloni slim și manșetă, pentru un look modern. Costumul poate fi purtat ca atare sau piesele pot fi combinate pentru varietate în ținută. De exemplu, poți purta pantaloni bleumarin cu sacou gri sau cu sacou cu dungi, cu condiția ca cel cu dungi să fie în aceeași nuanță cu pantalonii.

Pentru costumul office, ai nevoie de încălțăminte adecvată, fie pantofi Oxford sau Derby, fie botine Chelsea sau Chukka, în sezonul rece. Poți găsi o varietate de modele adecvate în colectia de ghete de barbati de la Fashion Days. Pentru birou, pentru că vorbim de ținute de zi, optează pentru pantofi maro sau bleumarin, însă merg și modele de culoare neagră, cu titlu de excepție.

Cămașa de birou

În general, bărbații optează pentru cămașa albă clasică, în ținuta office. Aceasta este, într-adevăr, versatilă și impecabilă, însă există și alte variante pe care le poți aborda pentru a îndulci sobrietate ținutei. De exemplu, poți opta pentru cămăși în nuanțe pastel precum galben pai, bleu, roz, lila sau oliv. Ai grijă să faci asocierile cromatice ținând cont de culoarea sacoului. Tonurile pastel arată bine alături de un sacou gri pentru că nu creează acel un contrast puternic, rigid. Există, de asemenea, cămășile cu carouri mici sau cu dungi verticale, însă pe acestea le poți asocia doar la costumele uni, nu și la cele cu dungi.

Accesoriile esențiale

Cravata este, evident, accesoriul fără de care ținuta de birou nu ar fi completă. În funcție de restul ținutei, poți alege cravată cu imprimeu grafic sau simplă. De obicei, folosești accesoriile cu elemente grafice la costumele simple și cravatele uni la costumele cu dungi. Poți, desigur, să renunți la cravată însă doar dacă nu ai o întâlnire importantă sau o ședință în ziua respectivă. A purta o ținută office completă este un semn de respect pentru partenerii și colegii tăi.

Ceasul vine în completarea ținutei cu o notă puternic masculină. Poți alege un ceas cronograf sau analog cu curea din piele maro, neagră sau bleumarin, din oferta de la Fashion Days. Acestea sunt ideale pentru ținutele office. Evită modele sport, cu aspect masiv și curea din silicon, sau pe cele cu brățară metalică. Acestea sunt potrivite la ținutele sport și casual.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.