Cum s-ar putea organiza nunțile și botezurile în vara aceasta

nuntă
Foto: pexels / pixabay.com

Ministerul Economiei a venit cu o serie de propuneri de relaxare, care urmează să fie dezbătute. Printre altele, la evenimentele private, persoanele vaccinate sau testate anti-COVID ar putea renunța la masca de protecție în aer liber. Este o măsură care ar putea fi valabilă în zonele cu grad ridicat de vaccinare.

De asemenea, s-ar putea redeschide piscinele interioare pentru turiștii din hoteluri care dețin baze de tratament și centre wellness, cu respectarea măsurilor de distanțarea în apă.

În ceea ce privește barurile și restaurantele, Ministerul Economiei vine cu propunerea de a se elimina limitarea la 30%, respectiv 50% privind capacitatea de de servire și înlocuirea cu mijloace de distanțare reglementate.

Evenimentele mai mari de 20 de persoane, precum nunți, botezuri sau petreceri private ar putea fi deschise pentru persoanele care s-au vaccinat, testat sau sunt imunizat în urma vindecării cu COVID-19.

O altă măsură se referă la faptul că în localitățile în care gradul de imunizare este de 50% masca nu mai este obligatorie în aer liber, iar restricțiile de deplasare pe timpul nopții pot fi eliminate. De asemenea, la un grad de 70% de vaccinare, obligația de a purta mască în spațiile publice să fie, de asemenea, eliminată.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.