Cum s-a menținut în formă italianca de 103 ani prinsă conducând noaptea cu permisul expirat și fără asigurare

italiancă 103 ani permis
Foto: Captură YouTube / La Tv Lab

Giuseppina „Giose” Molinari, italianca de 103 ani care a fost prinsă recent de poliție în timp ce conducea cu permisul suspendat, a povestit pentru „Corriere della sera” cum se menține în formă la vârsta sa.

Giuseppina Molinari a fost oprită de poliție pe la ora 1 în noaptea de duminică spre luni, în localitatea Bondeno, provincia Ferrara. Nu avea asigurarea, iar permisul de conducere era expirat.

Știrea despre femeia în vârstă de 103 ani care conducea noaptea cu permisul expirat a făcut înconjurul lumii, iar presa din Italia i-a luat un interviu Giuseppinei, în care italianca a detaliat întâmplarea, dar și cum anume s-a menținut în formă.

Potrivit sursei citate, Giuseppina merge cu prietenele sale la patiserie, iar seara nu stă niciodată acasă: „Dimineața fac treburile casnice apoi, după-amiaza, după prânz, merg la Bondeno cu bicicleta, să-mi vizitez prietenii și să mănânc într-o patiserie foarte bună. Mă duc acolo, mă așez cu Coca Cola mea și fac pe doamna bogată. La ora cinei ma întorc acasă și seara ies din nou. Uneori vin acasă chiar și la 2 dimineața.”

„Nu m-am căsătorit niciodată. Am un iubit șapte ani și apoi am înțeles că femeia va trebui să-l slujească pe bărbat zi și noapte, așa că am spus destul. Am terminat cu el și cu toți bărbații”, a rememorat italianca.

Întrebată cum se menține în formă, Giuseppina a spus că evită mâncărurile grase: „Fără chestii grase. De la 40 de ani trebuie să o lași așa pentru că creează doar colesterol în sânge. Și jumătate de pahar de vin. Îmi ajunge imediat la cap și așa că nu beau mult.”

Giuseppina Molinari a oferit detalii și despre noaptea în care a fost oprită de poliție: „Poliția m-a oprit când mă întorceam acasă, dar nu aveam permis de conducere. De un an mă plimbam fără. Nu aveam nici asigurare. Așa că m-au amendat și apoi m-au dus ei acasă.

Știam că a expirat deja. Mi-am spus „mâine îl reînnoiesc”. Apoi mâine a devenit poimâine și poimâine a devenit din nou poimâine și până la urmă m-au oprit și m-au prins. Carabinierii mi-au spus că nu voi mai putea conduce și le-am spus că îi voi scrie președintelui Sergio Mattarella (președintele Italiei – n.r.).”

Giuseppina a completat că acum și-a făcut o programare pentru a-și reînnoi permisul de conducere și pentru a da testul care să arate că este aptă să conducă. „Sunt sigură că mi-l vor da”, a adăugat italianca.

Deocamdată, mașina sa Fiat Panda este în continuare la poliție, după ce oamenii legii i-au sechestrat autoturismul în momentul în care au prins-o conducând cu permisul expirat.

„Între timp, am comandat deja o Vespa mică de la un dealer din Ferrara. Ajunge în câteva zile”, a mai spus ea, și a completat că a condus un astfel de scuter timp de 20 de ani.

Giuseppina Molinari a mai povestit că a lucrat într-o fabrică de zahăr, iar ulterior cu un unchi care avea un depozit de medicamente, ajutându-l pe acesta cu livrarea medicamentelor în farmaciile locale.

Miercuri, 20 martie, Giuseppina împlinește 104 ani. Dacă va da o petrecere, va sărbători la un club din sat în care este membră: „Sunt o sută de oameni acolo, există un bar, e tot ce ai nevoie. Dacă dau o petrecere, o voi face acolo.”

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.