Cum pot fi atrași mai mulți clienți în restaurante și magazine cu ajutorul luminii

FOTO: GesichtsBlitzer/Pixabay.com
FOTO: GesichtsBlitzer/Pixabay.com

Lumina e un element cheie pentru un magazin sau un restaurant. E foarte importantă și la birou, dar și într-o sală de negocieri, atunci când vrei să închei o afacere profitabilă pentru tine.

Vestea bună este că există soluții pentru crearea unui iluminat personalizat și corect accesibile și ușor de pus în practică.

Într-un magazin, de exemplu, cu lumina potrivită, atmosfera va fi mai primitoare, iar produsele vor arăta mai bine și mai tentante pentru cumpărători. Becurile LED reușesc să scoată în evidență culorile și textura produselor.

Mai mult, dacă alegeți becuri LED reduceți costurile cu energia electrică pe termen lung. De asemenea, foarte important este că becurile LED produc o cantitate mai mică de radiații în infraroșu și raze ultraviolete, care nu afectează calitatea produselor.

Conform unui studiu efectuat de Philips în 2012, atunci când culorile dominante ale produselor proaspete au saturație corectă, vânzările din supermarket pot crește cu peste 3,5%.

Există și o explicație pentru acest lucru. Motivul este faptul că lumina potrivită face ca produsele să fie mai atractive, iar consumatorii vor fi tentați să petreacă mai mult timp în supermarket și, implict, să achiziționeze mai multe produse.

Mai multe detalii despre ce fel de lumină ai nevoie pentru fiecare raion de produse în parte și ce sisteme poți adapta găsiți – AICI.

Și în restaurante simțurile pot fi stimulate tot cu ajutorul luminii. De exemplu, pentru micul dejun sunt recomandate luminile puternice, apropiate de lumina naturală. Cele mai potrivite sunt becurile LED cu lumină rece.

La prânz este recomandat un iluminat moderat. Poți folosi lumini indirecte, cum ar fi cele care vin de la spoturi cu LED sau lămpi de podea.

De asemenea, la cină e recomandată să se folosească o lumină caldă, ambientală, care să creeze o atmosferă primitoare și relaxantă.

Mai multe detalii despre ce fel de sisteme pot fi aplicate într-un restaurant puteți găsi – AICI.