Cum ne pregătim pentru o vară caniculară: soluții pentru o casă răcoroasă

Foto: Shutterstock

Meteorologii estimează că din luna iunie vara se va instala în adevăratul sens al cuvântului, iar temperaturile vor atinge valori peste media ultimilor ani. Dacă în 2018 am avut parte de multe precipitații, în acest an canicula își va face simțită mai mult prezența. Tu știi ce trebuie să faci pentru confortul tău termic? Iată mai jos câteva sfaturi care ți-ar putea fi utile.

Cum să eviți folosirea aerului condiționat

Când este foarte cald, te tentează să ții aparatul de aer condiționat în funcțiune non-stop. Pe lângă faptul că factura de curent îți va crește, ai putea avea și unele probleme de sănătate. Dacă nu îl cureți așa cum trebuie, aparatul de aer condiționat reține bacterii pe care le împrăștie atunci când îl pornești. De asemenea, dacă aerul este prea rece, ești mai expus la răceli.

Mai sigură ar fi folosirea unui ventilator. Poate nu știai, dar ventilatoare au apărut aproape în același timp cu becul lui Edison, iar din 1882 se produc sub forma în care arată și în zilele noastre. Ventilatoarele ajută aerul să circule, iar dacă vei ține geamurile închise, temperatura se va menține la un nivel confortabil.

Alte metode ca să ai o locuință răcoroasă

Ține geamurile închise pe timpul zilei, ai grijă să fie bine izolate. Dacă nu sunt, poți cumpăra niște garnituri de etanșare, care se găsesc în orice magazin cu materiale de construcții. Aerisește bine casa în zori sau seara, când temperaturile sunt plăcute. Dacă ai ferestrele deschise după-amiaza, chiar dacă se face curent, în interior va fi fel ca afară. 40 de grade la soare, 40 de grade în locuință.

Folosește draperiile sau storurile de la geamuri. E bine ca soarele să nu îți bată direct în casă pe parcursul zilei. Se creează efectul de seră și sunt șanse mari ca înăuntru să fie mai cald decât afară. De asemenea, este indicat să folosești cât mai puțin aparatele electrocasnice, pentru că și acestea îți vor afecta confortul termic. Dacă ai becuri  incandescente, schimbă-le cu unele cu led, care degajă mult mai puțină căldură.

Cam acestea ar fi soluțiile pentru a avea o casă răcoroasă. Le poți pune în practică pe toate fără prea mari eforturi și să îți faci în liniște planurile de vacanță.

Sursa foto: shutterstock.com

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.