Cum arată ultimele sondaje înainte de alegeri: Cine câștigă Bucureștiul?

Foto: youtube.com

Dacă sondajul comandat de PNL îl dă învingător pe Nicușor Dan, o măsurătoare făcută de IRSOP arată că Gabriela Firea ar urma să obțină un nou mandat la conducerea Primăriei Municipiului București.

Un lucru este cert: cursa va fi mult mai strânsă ca în urmă cu patru ani, când – și pe fondul unui absenteism masiv – Gabriela Firea l-a învins clar pe Nicușor Dan.

Potrivit sondajului IRSOP, Gabriela Firea (PSD) ar obține la alegerile de duminică 42 la sută din voturi, în timp ce Nicușor Dan, susținut de PNL și USR, ar conta doar pe 35% din voturi. Traian Băsescu (PMP), intrat în cursă pe ultima sută de metri, ar avea 15%, potrivit sondajului, în timp ce Călin Popescu Tăriceanu de la ALDE stă la 3%. Ceilalți candidați strâng doar 5% dintre opțiunile de vot.

În ceea ce privește partidele politice, PSD este creditat cu 26%, urmat de USR, cu 25%, PNL, cu 21%, PMP – 8%, Pro România – 6%, ALDE – 4%, iar alte partide adună 10%.

Potrivit sondajului IRSOP, prezența la vot ar urma să fie de peste 45%.

Măsurătoarea a fost făcută telefonic, pe un eșantion de 1.010 persoane, în perioada 21-23 septembrie.

Un sondaj PNL spune că Nicușor Dan ar avea sprijinul a 42% dintre bucureșteni, în timp ce Gabriela Firea ar obține doar 40% din voturi. Băsescu ar avea 9%, iar ceilalți candidați ar însuma tot 9% din totalul voturilor.

Potrivit acestui sondaj, la care au participat 840 de persoane, prezența la vot ar urma să fie mai mare, de peste 55%.