Cum ar putea ține 3 luni bateria unui smartphone

FOTO: FunkyFocus/Pixabay
FOTO: FunkyFocus/Pixabay

O echipă de cercetători de la Universitatea Michigan și de la Cornell spun că au proiectat un material care ar putea rezolva cea mai importantă problemă a gadgeturilor de astăzi. Materialul „Multiferroic magnetoelectric” ar putea reprezenta o revoluție în industria bateriilor pentru gadgeturi.

Potrivit cercetătorilor, acest material le-ar permite laptopurilor, tabletelor sau smartphone-urilor să funcționeze folosind doar câteva impulsuri de electricitate, în loc să folosească un flux constant, cum este în prezent.

Cu ajutorul acestui material, gadgeturile ar avea nevoie de până la 100 de ori mai puțină energie pentru a funcționa, potrivit nature.com.

Smartphone-urile lansate în ultimii ani nu au mai venit cu schimbări importante în ceea ce privește tehnologia. Au fost îmbunătățite ecranele, camerele foto și au primit procesoare mai puternice. Tehnologiile cu adevărat revoluționare sunt greu de implementat din cauza faptului că actualele baterii nu au capacitate de a le susține.

Zilele trecute, o altă echipă de cercetători, formată din specialiști de la Universitatea Washington din Seatle, a prezentat un telefon care ar putea funcționa fără a avea o baterie conectată.

Cercetătorii au reușit să facă un telefon să funcționeze folosind „energia ambientală”. Au fost reconfigurate toate componentele, astfel încât să aibă nevoie de cât mai puțină energie.

Însă vorbim despre un telefon care are deocamdată doar butoane și o lumină LED și poate face exclusiv doar apeluri telefonice. Cercetătorii americani au spus că lucrează la un nou prototip care ar putea avea un ecran cu E-Ink, cum sunt cele de pe e-readere.

FOTO: FunkyFocus/Pixabay

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.