Cum alegi parfumul potrivit pentru pielea ta – sfaturi esențiale

foto: pixabay.com
foto: pixabay.com

Alegerea unui parfum poate părea un lucru simplu însă nu este deloc așa. Un parfum de calitate necesită oarecare investiție, așa că dacă vrei să investești în modul util, trebuie să faci câteva cercetări înainte de achiziție, atât despre produs cât și despre ce ți se potrivește.

Facem și noi o scurtă trecere în revistă a celor mai importante sfaturi de care ai nevoie atunci când îți alegi un parfum de calitate.

Esența parfumului

Puțină lume știe că înainte de a alege un parfum propriu-zis trebuie să cunoști distincția între esența reală a parfumului care are în general un procent ce variază între 20 și 50%,  apa de parfum care are un procent de 10-50%, dar și apa de toaletă care are doar între 3 și 8 la sută esență de parfum, în timp ce colonia are chiar sub 3%.

În mod evident, cu cât procentul esenței este mai mare, cu atât mirosul și intensitatea mirosului vor fi mai puternice.

Cum miroși în mod corect un parfum

Specialiștii au ajuns la concluzia că într-o perioadă scurtă de timp există doar trei posibilități pentru a simți aroma unui parfum. După ce ai făcut trei încercări, nasul nu poate să mai perceapă sau să distingă parfumurile.

Un alt lucru foarte interesant este faptul că parfumul pe piele poate avea o altă aromă și acesta e motivul pentru care cele mai multe parfumuri se testează în acest mod. O achiziție netestată sau pe grabă ar putea fi o mare dezamăgire și o investiție proastă.

Tipuri de parfum

Există trei arome pe care le percepem după stropirea parfumului, iar ele sunt denumite de către experți: „cap”, „inimă” și „fundal”.

„Capul” reprezintă notele aromate resimțite imediat după pulverizare în timp ce cele ale „inimii” apar după 10 minute. După cum probabil intuiți, notele aromate pentru „fundal” sunt cele mai profunde și rămân cel mai mult timp.

Cele mai bune puncte ale corpului pentru parfum

Punctele cele mai importante pe care un parfum se resimte cel mai bine sunt gâtul, în spatele urechilor, la încheieturile brațelor –  cu toate astea nu trebuie să exagerați cantitatea de parfum aplicată. Încercați să nu depășiți cel mult trei spray-uri în fiecare parte.

Păstrarea parfumului

Pentru păstrarea parfumului pe o durată cât mai lungă de timp, acesta va trebui depozitat într-un loc uscat, în niciun caz în baie, deși multă lume face acest lucru în mod total eronat. Mai mult, parfumul se păstrează la temperaturi potrivite iar valabilitatea lui este de până la 5 ani, deși intensitatea tinde să se aplatizeze în timp.

 

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.