Cum a reușit criminalul din Caracal să ardă cadavrul: Cu vaselină și carbid

Foto: Pixabay

DIICOT a anunțat că Gheorghe Dincă ar fi ars cadavrul ultimei sale victime, adolescenta de 15 ani Alexandra Măceșanu, ale cărei apeluri la 112 au dus, în cele din urmă, la prinderea criminalului, folosind un amestec de carbid și vaselină.

Potrivit G4media, după ce a ucis-o pe tânăra din Dobrosloveni, Dincă ar fi ars cadavrul timp de câteva ore, iar apoi a amestecat vaselina cu carbid pentru a produce o combustie puternică în arzătorul improvizat într-un butoi în curte.

Chimiștii susțin că amestecul duce la un mediu oxiacetilenic, prin care se dezvoltă temperaturi de aproape 1.000 de grade Celsius.

Țesuturile și oasele ar fi ars întrucât proveneau de la un om tânăr, în plin proces de creștere. La persoanele în creștere structura osoasă este relativ aerată, de aceea permite arderea mai ușoară și într-un timp mai scurt, mai scrie sursa citată.

Dincă folosea instalația improvizată pentru a topi aluminu.

Mai mult, surse din cadrul DIICOT susțin că doi vecini au simțit un miros neobișnuit venind dinspre curtea lui Dincă în acea zi, când polițiștii îl puneau pe tatăl victimei să spargă uși la adrese indicate de interlopii din Caracal.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.