Cum a fost păcălit un român care și-a cumpărat bocanci de munte de pe un site de comerț online

boncanci de munte
Foto: huldovolk / pixabay.com

Un român din Oradea a fost păcălit de un site de comerț online aparent legitim. Bărbatul și-a cumpărat o pereche de bocanci de munte, însă apoi escrocii i-au luat bani din cont fără acordul său, iar fondurile au ajuns în Tanzania, relatează publicația ziare.com.

Bocancii erau fabricați de un brand cunoscut și aveau un preț foarte avantajos pe site-ul salewaromania.com, fiind cu circa 50 de dolari mai ieftini decât în alte magazine online de profil.

Bocancii aveau prețul de 556 de lei (152 de dolari). Orădeanul și-a introdus datele personale (nume, prenume, adresa livrării și numărul cardului bancar). Însă imediat a primit un SMS de la bancă prin care a fost informat că tranzacția a fost respinsă, fiind suspectă de fraudă.

După doar câteva secunde a primit un nou SMS de la bancă, prin care a fost informat că din contul său a fost retrasă suma de 88 de dolari (408 de lei) de către site-ul salewaromania.com, fără acordul său.

Tânărul a făcut imediat reclamație la poliție. Escrocul nu a fost identificat, așa că s-a renunțat la urmărirea penală. Autoritățile au descoperit totuși că banii au ajuns în Tanzania și că beneficiarul sumelor era comerciantul Bestduka.com discount Daressalaam.

Din fericire, clientul a fost despăgubit de banca unde avea contul.

Foto: huldovolk / pixabay.com

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.