Cu cine merge PSD la alegerile europarlamentare. O ziaristă de la Antena 3, pe listă

FOTO: Gov.ro
FOTO: Gov.ro

PSD va stabili oficial lista candidaților la alegerile europarlamentare luni, în cadrul Comitetului Executiv, însă se pare că șefii partidului s-au hotărât deja în privința numelor, tot ce rămâne de stabilit este ordinea.

Potrivit Adevărul, lista PSD pentru europarlamentare va fi deschisă de Rovana Plumb, secondată de Carmen Avram, jurnalista Antenei 3, iar apoi ar urma Maria Grapini, și proaspătul însurățel Claudiu Manda.

Pe listă ar fi și Cătălina Ștefănescu, o protejată a președintelui Liviu Dragnea, care în 2012 prindea un loc în Parlament.

Dragnea a anunțat în ultima sa apariție publică, la Târgoviște, că o va susține pe Rovana Plumb pentru ocuparea primei poziții pe lista PSD pentru alegerile europarlamentare.

Se pare că Dan Voiculescu, patronul Antena 3, va avea și el câțiva apropiați în cursa pentru un loc la Bruxelles. Urmând exemplul PNL, care l-a ales drept cap de listă pe Rareș Bogdan, PSD va miza pe jurnalista Carmen Avram. Și Maria Grapini, susținută intens de Voiculescu, va încerca să obțină un nou mandat în Parlamentul European.

Victor Negrescu, fost Ministru delegat pentru Afaceri Europene, ar urma să prindă și el un fruntaș pe listă, la fel ca Dragoş Benea, senator PSD de Bacău.

Natalia Intotero, obscurul ministru al românilor de pretutindeni, ar urma să renunțe la locul din Guvernul Dăncilă pentru un loc în Parlamentul European.

Lista completă va fi stabilită luni, de Comitetul Executiv, pe care Liviu Dragnea îl controlează.