Crimele din Caracal. Un caz asemănător a fost în Serbia

Igor Juric alături de fiica sa, Tijana
Igor Juric alături de fiica sa, Tijana

În urmă cu cinci ani, în Serbia, o adolescentă a fost răpită, violată și ucisă. Criminalul a fost prins după câteva săptămâni. Tatăl fetei a început o adevărată campanie de sensibilizare și a reușit să-i convingă pe parlamentarii sârbi să adopte mai multe amendamente la Codul Penal.

Mai exact, „Legea Tijana”, dată după numele fetei, prevede închisoare pe viață, fără drept de eliberare condiționată pentru cazurile de viol și crimă în care sunt implicați minori, femei gravide sau persoane cu dizabilități, potrivit Euronews.

Tijana Juric a fost răpită în noaptea dintre 25 și 26 iulie 2014 de către Dragan Djuric, un bărbat în vârstă de 34 de ani din Belgrad. Cadavrul fetei a fost găsit după 12 zile, îngropat pe un câmp.

Tatăl fetei, Igor Jurici, nu era în țară, și a plecat de la Bruxelles spre Serbia cu prima cursă, imediat ce a fost alertat că a dispărut copilul său. Polițiștii au identificat un suspect după câteva săptămâni, după ce au primit ultimele date GPS ale telefonului Tijanei.

„În noaptea de vineri spre sâmbătă, el s-a aflat în Bajmok, a lovit-o cu mașina pe Tijana. A aruncat-o în mașină și a dus-o pe un câmp. Acolo a fost ucisă”, a relatat procurorul Nebosia Stephanovici.

Tatăl Tijanei crede că dacă în acea seară localitatea Bajmok, în care a fost răpită fata, ar fi fost închisă și ar fi fost localizat telefonul, care a rămas activ timp de două ore după dispariția ei, e posibil ca tânăra să fi fost în viață acum.

„Câte zile oi mai avea, nu mă voi opri să lupt pentru un sistem prin care copiii noștri să fie protejați și nu mă voi opri, pentru a fi sigur că putem împiedica situația în care un alt copil ar trece prin ceea ce a trecut Tijana”, e de părere Igor Juric.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.