Crimele de la Caracal. Dăncilă îi răspunde președintelui: Iohannis a vorbit degeaba

Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro
Viorica Dăncilă FOTO: Gov.ro

Premierul Viorica Dăncilă i-a răspuns președintelului Klaus Iohannis printr-o postare pe Facebook. Liderul PSD spune că declarația pe care a făcut-o Iohannis la Cotroceni reprezintă un discurs de campanie, lipsit de empatie pentru suferința familiilor victimelor și că „a apărut târziu și a vorbit degeaba”.

„M-am așteptat în această seară la o declarație a domnului Iohannis prin care să ne transmită niște măsuri clare. M-am așteptat să ne convoace mâine în CSAT, să urgentăm analiza și deciziile care se impun. M-am așteptat la o poziție fermă în cazul STS. De ce Guvernul poate lua măsuri și dumneavoastră nu puteți, domnule președinte?

M-am așteptat la decență, la asumare și la responsabilitate, la respect pentru nenorocirea unor familii. Nu am auzit decât un discurs de campanie. O declarație marcată de oportunism, plină de sincope și total lipsită de empatie”, a scris premierul.

De asemenea, Dăncilă a mai spus că Executivul pe care îl conduce va implementa măsurile pe care le-a promis indiferent de poziția președintelului.

„Nu a înțeles gravitatea situației, nu a înțeles că suntem datori față de familiile tinerelor care și-au pierdut viața și a tuturor părinților din țara asta care se gândesc că puteau fi copiii lor aceia. Nu a înțeles că miza e mai mare decât persoana dumnealui și mandatul pe care și-l dorește cu atâta ardoare”, a mai scris Viorica Dăncilă.

Președintele Klaus Iohannis a spus că Guvernul ar trebui să se gândească dacă nu este autorul moral al tragediei din Caracal prin faptul că statul român a slăbit în ultimii ani din cauza clientelismului, a corupției, a promovării incompetenței și a slăbirii justiției prin modificarea legilor.

Iohannis a cerut renunțarea imediată la modificările legilor justiției și codurilor penale și adoptarea de măsuri prin care să fie apărate drepturile cetățenilor și nu ale infractorilor.

Președintele Comisiei pentru apărare a Camerei Deputaților, Dorel Căprar, a anunțat că s-a decis convocarea pentru luni a unei ședințe la care au fost chemați pentru audieri ministrul Afacerilor Interne, Nicolae Moga, precum și șeful Serviciului de Telecomunicații Speciale (STS), Ione-Sorinel Vasilca. De asemenea, au fost convocați și fostul inspector general al Poliţiei Române, Ioan Buda, actualul șef, Florian Dragnea, precum şi directorul Direcţiei Generale de Protecţie Internă (DGPI), Mihai-Cristian Mărculescu.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.