COVID. Unul dintre cele mai importante orașe din România a ajuns la peste 5 cazuri la mie

În municipiul Cluj-Napoca incidența infecției cu noul coronavirs a ajuns la peste 5 cazuri la mia de locuitori, anunță publicația locală actualdecluj.ro.

Clujul este unul dintre cele mai afectate județe din România, ajungând vineri, 30 octombrie, la o incidență de 4,3 la mia de locuitori.

Cluj se situează astfel pe locul al doilea în topul celor mai afectate județe, după Sălaj, care are o incidență de 4,31 la 1.000 de locuitori.

Urmează capitala, cu 3,78 la mie și județul Alba, cu 3,96 la mie.

Ieri, România a înregistrat un nou record de cazuri de coronavirus în 24 de ore, autoritățile anunțând că au fost depistate 6.546 de cazuri noi de SARS-CoV-2.

Până ieri, 30 octombrie, pe teritoriul României au fost confirmate 235.586 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre acestea, 167.897 au fost declarate vindecate.

Până în prezent, 6.867 de persoane diagnosticate cu infecție cu SARS – CoV – 2 au decedat. Doar ieri au fost anunțate peste 100 de decese în 24 de ore.

În unitățile sanitare de profil, numărul total de persoane internate cu COVID-19 este de 11.236. Dintre acestea, 917 sunt internate la ATI.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.