Copilul peste care a căzut o coloană în holul Primăriei Capitalei a fost externat

coloană primărie copil
Sursa: Captură YouTube

Copilul peste care a căzut coloana decorativă din holul Primăriei Capitalei a fost externat sâmbătă din Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Grigore Alexandrescu”, anunță TVR.

Băiatul în vârstă de 6 ani fusese internat în secția de Terapie Intensivă a spitalului și a fost operat în data de 24 august.

Statuia-coloană a căzut peste el în momentul în care copilul a început să se cațere pe ea. Tatăl băiatului venise la primărie pentru a rezolva o problemă și se afla foarte aproape de acesta în momentul producerii accidentului.

Nicușor Dan, primarul Capitalei, a anunțat că l-a demis pe șeful Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București.

„În urma accidentului din 22 august din holul Primăriei Capitalei și a concluziilor preliminare ale anchetei administrative interne, am decis înlocuirea șefului Serviciului Sănătate și Securitate în Muncă din cadrul Primăriei Municipiului București, pentru deficiențe în activitate. Ancheta internă continuă și, în funcție de rezultatele ei, este posibil să iau și alte măsuri administrative. În paralel, reprezentanții PMB au furnizat informații pentru ancheta Poliției legată de acest eveniment.

Am păstrat permanent, încă de luni, o comunicare cu Spitalul „Grigore Alexandrescu”, unde se află internat copilul. Din informațiile primite, băiatul a fost operat pe data de 24 august 2022, iar starea lui de sănătate s-a îmbunătățit treptat față de ziua accidentului”, a scris Nicușor Dan pe Facebook.