Consilierul demis de Viorica Dăncilă acuză: ”Doar amantele, hoții și proștii au succes în politică”

Remus Borza. Foto: Facebook

Remus Borza, demis la doar o săptămână de la numirea sa în funcția de consilier pe probleme economice al premierului Viorica Dăncilă, crede că PSD nu face nimic pentru a pregăti țara de efectele unei posibile noi crize economice.

”Doar amantele, hoţii şi proştii au succes în politică”, a spus Borza, care a acuzat-o pe Dăncilă că vrea să preia modelul lui Liviu Dragnea.

”M-am văzut de trei ori cu premierul Dăncilă. I-am prezentat propria mea viziune despre zona macroeoconomică, priorităţile în infrastructură şi cercetare-inovare. Am spus că toată această creştere de venituri nu a făcut decât să finanţeze milioane de locuri de muncă în străinătate, a fost o creştere nesănătoasă”, a declarat Borza la Realitatea TV.

Omul care i-a urmat lui Darius Vâlcov în echipa Vioricăi Dăncilă crede că mulți dintre cei ”1,4 milioane de bugetari plimbă aer”, dar și că salariile acestora trebuie înghețate.

Toate ministerele au fost conduse de lefegii, ei vor să dea la toată lumea. Nu e suficient să dai, a arătat rezultatul votului. Am crezut că încearcă să se schimbe, să schimbe mesajul, pentru că bazinul lor se erodează. Îi putem plăti pe toţi, dar trebuie sa îi punem să livreze, este nevoie de creşterea calităţii muncii în aparatul bugetar”, a mai declarat fostul consilier economic.

Borza mai spune că o nouă criză economică este posibilă, dar și că politicienii par să nu fi învățat nimic din greșelile trecutului. El a acuzat-o pe Viorica Dăncilă că vrea să preia frâiele partidului, după modelul de conducere al lui Liviu Dragnea.

”Ăsta e modelul de conducere in PSD, un tătuc luminat, un despot luminat, în care și doamna Dăncilă va intra in curând”, a avertizat Borza.