Primar, acuzat de șofer că îl umilește. I-a făcut birou pe hol sau îl ține afară, în frig

vasile calotă șofer comuna secu mașină defectă
Mașina despre care șoferul spune că a fost pus să o conducă. Foto: adevarul.ro

Şoferul primăriei din comuna Secu, județul Dolj, spune că primarul îi face viața un calvar, îl umilește și nu vrea să îl primească la muncă, deși bărbatul are o decizie judecătorească definitivă care îi dă dreptate.

Cazul a fost relatat de jurnaliștii de la „Adevărul”.

Șoferul Vasile Calotă a fost concediat în urmă cu doi ani deoarece nu deţinea permis pentru categoria D, care i-ar fi permis să conducă şi microbuzul şcolar. Vasile Calotă a dat însă în judecată primăria şi a câştigat procesul, iar în luna ianuarie 2018 s-a întors la muncă, pe același post.

Bărbatul a declarat pentru sursa citată că, de când s-a întors la muncă, primarul l-a umilit în repetate rânduri: l-a pus să conducă o mașină defectă și i-a amenajat un birou pe holul instituției.

„Sunt nevoit să stau pe holul primăriei din ordinul domnului primar. Aici îmi desfăşor activitatea, însă de multe ori nici să stau în primărie, că nu mă lasă. Dacă s-ar putea să mă duc în spatele clădirii şi să nu mă vadă nimeni ar fi cel mai bine. M-a trimis să conduc o maşină aflată pe butuci care stă sprijinită de un tomberon. De când mi-am recâştigat postul de şofer m-a umilit. Nu este normal aşa ceva, iar din această cauză am depus plângere la poliţie pentru nerespectarea hotărârilor judecătoreşti”, a declarat Vasile Calotă.

Viceprimarul din localitate a spus că șoferul este liber să vină să se încălzească atunci când e frig, însă a adăugat că asta e meseria de șofer: „Ca șofer stai câteodată și în frig”.

Din cauza conflictului cu autoritățile, șoferul Vasile Calotă a depus plângere la poliţie pentru nerespectarea hotărârii judecătoreşti.

Poliția a întocmit un dosar de cercetare penală cu privire la săvârşirea infracţiunii de nerespectare a hotărârilor judecătoreşti.

Comuna Secu are o populație de 1.140 de locuitori și este condusă de primarul Dan Victor Marian de la fostul partid UNPR (UNPR a fuzionat în iulie 2016 cu partidul PMP al fostului președinte Traian Băsescu).

vasile calotă șofer comuna secu
Vasile Calotă. Foto: adevarul.ro

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.