Cea mai „mizerabilă” înșelăciune. O tânără care a mințit că are cancer a ajuns la închisoare

hanna dickenson cancer
Foto: Facebook

Hanna Dickenson, o tânără din Australia, a mințit că are cancer pentru a primi bani de la apropiați. În total, femeia de 24 de ani a strâns 42.000 de dolari australieni, echivalentul a 31.000 de dolari americani, relatează BBC.

Tânăra susținea că are nevoie de acești bani pentru a merge la tratament în străinătate, însă de fapt ea a cheltuit cea mai mare parte din bani pe vacanțe și pe distracție.

O instanță judecătorească a condamnat-o pe Hanna la 3 luni de închisoare.

Totul a început după ce Hanna le-a spus părinților săi că este bolnavă de cancer. Ca să o ajute, părinții au primit donații în numele ei de la prietenii și apropiații lor. Unul dintre cei care a donat era chiar un bolnav de cancer. Persoana în cauză a donat 10.000 de dolari australieni chiar după ce a ieșit din spital, unde urma un tratament împotriva cancerului. O altă persoană a donat de 4 ori.

Escrocheria a ieșit la iveală după ce un alt donator a văzut fotografii cu Dickenson pe Facebook și a informat poliția.

Unul dintre judecători a spus că înșelătoria pusă la cale de Hanna Dickenson este „mizerabilă” și a sugerat că ceea ce a făcut aceasta este inuman. Tânăra a recunoscut în fața judecătorilor că se face vinovată de înșelăciune.

„Dorința oamenilor de a ajuta și încrederea socială au fost trădate. Este vorba despre oameni care au muncit din greu și care au oferit bani din buzunar”, a spus judecătorul David Starvaggi în momentul în care a anunțat sentința.

Avocatul lui Dickenson a spus că tânăra nu ar trebui să meargă la închisoare deoarece „și-a schimbat viața”, însă judecătorii nu au fost convinși.

Acest caz este similar cu cel al bloggăriței Belle Gibson, tot din Australia, care a fost condamnată să plătească o amendă de 410.000 de dolari australieni după ce a mințit că s-a vindecat de cancer la creier folosind produse și remedii naturiste, inducându-și astfel în eroare cititorii.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.