Condamnare pentru primul român arestat că a încălcat ordonanțe militare în pandemie

FOTO: Poliția Română/Facebook
FOTO: Poliția Română/Facebook

Un bărbat de 39 de ani, din județul Vaslui, a fost condamnat de Judecătoria Huși pentru ultraj la adresa polițiștilor care i-au solicitat declarația pe propria răspundere. Vasluianul a primit un 1 an și 4 luni de închisoare cu suspendare, sub supraveghere.

De asemenea, magistrații îl obligă să achite câte 3.500 de lei daune morale pentru cei doi polițiști pe care i-a agresat. Sentința nu este definitivă.

La momentul respectiv, cazul bărbatului a fost dat ca exemplu de ministrul de Interne. S-a spus despre el că este primul arestat pentru că încălcarea ordonanțelor militare date în perioada pandemiei.

O patrulă din cadrul Secției 4 Politie Rurală Huși, ce se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza satelor arondate, a depistat și oprit pentru legitimare un bărbat ce se deplasa pe un drum public, transmiteau, anul trecut, polițiștii din Huși.

„Persoanei i s-a solicitat să prezinte un document de identitate în vederea legitimării, să precizeze locul și motivul deplasării, conform ordonanțelor militare în vigoare, prezentând declarația pe proprie răspundere sau adeverința de la angajator, după caz.

Bărbatul a refuzat să se legitimeze, devenind agresiv verbal și fizic, proferând amenințări și expresii jignitoare la adresa unuia dintre polițiști. Încercând să își asigure scăparea, a împins unul dintre polițiști, iar pe al doilea l-a lovit în zona feței”, au comunicat, la vremea respectivă, reprezentații IPJ Vaslui.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.