Comuna din România în care aproape toți locuitorii s-au vaccinat împotriva coronavirusului

FOTO: Ciprian Alin Belean - Primar al comunei Râciu - jud. Mureș/Facebook
FOTO: Ciprian Alin Belean - Primar al comunei Râciu - jud. Mureș/Facebook

În comuna Râciu din județul Mureș este o rată de vaccinare de 92%. E un record la nivel național, iar primarul Ciprian Alin Belean spune că s-a mers pe puterea exemplului pentru a-i convinge pe oameni.

„În ceea ce priveşte localităţile din judeţul Mureş, rata de vaccinare raportată la populaţia cu domiciliul în Târgu Mureş este de 32%, ceea ce este o rată bună la nivel naţional, este similară cu majoritatea municipiilor reşedinţă de judeţ. De asemenea, dacă ne uităm la populaţia eligibilă din Târgu Mureş, rata de vaccinare este de 36%, chiar peste, dar foarte interesant, în Mureş sunt localităţi care au o rată de vaccinare de peste 90%.

Localitatea Râciu – peste 92% rată de acoperire vaccinală, este un lucru extraordinar, acest lucru coincide cu faptul că în acea localitate există un centru de vaccinare. Dar este foarte important că oamenii au înţeles că trebuie să meargă să se vaccineze. În Miercurea Nirajului există o rată de acoperire de vaccinare de peste 86%”, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Târgu Mureș, Valeriu Gheorghiţă, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare.

Primarul Belean a spus că a vorbit cu oameni, iar alegerea a fost a lor. Eu m-am vaccinat, am postat și pe rețelele de socializare, pentru că noi, primarii, trebuie să dăm exemplul.

Cei care erau mai sceptici i-au văzut și pe vecini că s-au vaccinat și consătenii au înțeles că e important vaccinul dacă țin la sănătatea lor. S-au implicat și medicii de familie din comuna noastră și dintr-o comună vecină.

S-au mobilizat toți medicii din zonă, tot personalul. Vine medic și de la Târgu Mureș. Pentru noi este o bucurie, atât cât poate să fie în pandemie. Dar ne bucurăm că râcenii dau dovadă de spirit civic. Mi-aș dori să fie un exemplu pentru toată țara”, a declarat pentru G4Media.ro primarul Ciprian Alin Belean.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.