Comuna din România care s-a săturat să aștepte. Își face singură rețea de alimentare cu apă

Foto: Pixabay

Comuna Copălău, din județul Botoșani, își va construi propria rețea de alimentare cu apă, independentă de cea publică, și are în plan să vândă apă potabilă altor comune.

Proiectul, care va costa peste 2 milioane de euro, este necesar localnicilor din Copălău, în special în timpul verii, când alimentarea cu apă se face cu dificultate. Comuna este faimoasă pentru culturile de usturoi.

În prezent, comuna Copălău este legată la o magistrală publică, pe linia Botoşani-Flămânzi, însă conducta este foarte veche și presiunea este nesatisfăcătoare, scrie Adevărul.

Noua sursă de apă va fi subterană, spune edilul din Copălău, Ciprian Ivanov (PNL).

”De lipsa apei este afectată toată zona noastră. Acea conductă, făcută pe vremea lui Ceauşescu şi dimensionată la nevoile de atunci, nu reuşeşte să alimenteze toate comunele care s-au branşat în timp. Nu s-a făcut nicio investiţie pe această conductă Botoşani-Flămânzi. Vor ei să facă ceva, se aude, se zvoneşte, dar eu nu mai pot aştepta la nesfârşit. Oamenii sunt disperaţi, mai ales vara“, mai spune primarul.

Primăria din Copălău a accesat un proiect prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL), în valoare de peste 2 milioane de euro, prin care va construi noua rețea de alimentare cu apă.

”Nu vrem să mai depindem de nimeni. Avem societate de apă şi canalizare în comună. Urmează să o autorizăm şi să intre în funcţiune odată cu investiţia pe reţeaua de apă. Noi avem şi reţea de canalizare. Vom angaja săteni care au nevoie de un loc de muncă şi în felul acesta vom avea şi apă bună, cât ne trebuie, plus facem şi locuri de muncă. La toate acestea se adaugă venituri proprii la bugetul local“, a mai declarat Ivanov.