Comisia Juridică și-a luat mâna de pe Tăriceanu: I-a ridicat imunitatea

călin popescu tăriceanu
Călin Popescu Tăriceanu FOTO: guv.ro

Comisia Juridică a Senatului a aprobat ridicarea imunității lui Călin Popescu Tăriceanu, în dosarul în care DNA îl acuză de luare de mită pe vremea când era prim-ministru.

Comisia a amânat timp de peste 6 luni o decizie în cazul președintelui Senatului, însă, acum, a decis cu 3 voturi ”pentru”, 2 abțineri și 1 vot ”împotrivă” să îi ridice imunitatea lui Călin Popescu Tăriceanu.

După dezastrul de la alegerile europarlamentare, unde ALDE nu a făcut pragul de 5%, Tăriceanu riscă să ajungă în fața judecătorilor pentru luare de mită.

La ședința Comisiei Juridice au participat doi senatori PNL, un senator USR, doi senatori PSD și un senator UDMR.

Raportul comisiei juridice va fi trimis plenului Senatului, cel care are ultimul cuvânt în acest caz. De menționat că PSD are singur majoritatea în plenul Senatului.

Pe 7 noiembrie 2018, Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut Senatului încuviinţarea începerii urmăririi penale pe numele lui Călin Popescu-Tăriceanu. Procurorii susţin că acesta ar fi primit indirect, în perioada 2007 – 2008, pe vremea când era premier, foloase materiale de aproximativ 800.000 de dolari de la o firmă austriacă.