Colonelul Gheorghiță a anunțat când începe vaccinarea cu a treia doză în România

valeriu gheorghiță coordonator vaccinare
Sursa: Captură Digi24

Medicul militar Valeriu Gheorghiță, care coordonează efortul național de vaccinare, a spus că anumite categorii ale populației vor primi a treia doză de vaccin.

Această etapă a procesului de vaccinare ar urma să înceapă în luna septembrie și va viza cadrele medicale, persoanele vulnerabile la COVID-19 și românii cu vârsta de peste 65 de ani.

”Persoanele care au trecut prin boală, apoi au fost vaccinate cu două doze, nu mai au neapărat indicație de a face doza a treia”, a precizat Valeriu Gheorghiță.

Colonelul a avertizat că numărul cazurilor noi de îmbolnăvire este în creștere, chiar dacă tulpina Delta nu este încă dominantă pe teritoriul României, fiind semnalată doar 15 județe până în prezent.

Cele mai multe cazuri, 31, au fost înregistate în București, urmat de Argeș (23), Ilfov (19) și Bacău (17).

Țara noastră a înregistrat 127 de cazuri de infectare cu varianta Delta, iar 5 pacienți infectați cu această tulpină au murit.

”Evoluția săptămânală a proporției cazurilor confirmate cu variantă Delta din numărul total al cazurilor identificate cu variante virale de îngrijorare are un trend crescător, de la o valoare de 1,5% în săptămâna 21, la peste 6,8%, în săptămâna 29. Am observat o creștere de circa 5 ori a numărului de cazuri confirmate cu variantă Delta”, a mai spus Gheorghiță.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.