Cod galben de viscol. Lista județelor afectate

viscol ger cod galben
Foto: cflorinc / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de viscol și de vânt valabil pentru județul Caraș-Severin și pentru zona de munte a altor 8 județe.

Iată care sunt regiunile afectate:

COD GALBEN

Codul galben este valabil de joi, 30 noiembrie, ora 6:00, până seara, la ora 22:00.

Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului și viscol la munte.

Potrivit ANM, în județul Caraș-Severin și în zona de munte a județelor Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Argeș, Sibiu, Alba și Hunedoara, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze ce vor depăși la rafală 70…80 km/h, iar pe creste 90 km/h. La altitudini mari se va depune strat consistent de zăpadă, iar ninsoarea va fi viscolită.

Informare meteo

Meteorologii au emis și o informare meteorologică pentru alte regiuni din țară. Informarea meteo este valabilă de joi, 30 noiembrie, ora 2:00, până vineri, 1 decembrie, ora 2:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, polei și precipitații mixte la munte, cantități moderate de apă.

Astfel, la munte vântul se va intensifica treptat, cu rafale ce vor depăși 60-65 km/h. La altitudini mari vor predomina ninsorile, se va depune strat nou de zăpadă, iar în restul zonei precipitațiile vor fi mixte și se va forma polei.

Intensificări temporare ale vântului vor fi și în zonele mai joase de relief, cu viteze mai mari în Banat și pe litoral, de până la 60…70 km/h.

În Banat, Crișana, Maramureș, cea mai mare parte a Olteniei, nord-vestul Munteniei și local în Transilvania, va ploua, cantitățile de apă vor depăși 15…20 l/mp și izolat 30 l/mp, iar pe spații restrânse se va semnala polei.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza informările transmise publicului.

cod galben viscol
Sursa: ANM

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.