Cod galben de vânt puternic. Va bate și cu 100 km/h

vânt apus
Foto: rauschenberger / pixabay.com

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de vânt puternic.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului.

Interval de valabilitate: 2 septembrie, ora 10:00 – 2 septembrie, ora 21:00.

În intervalul menționat, în Dobrogea, cea mai mare parte a Moldovei, în nord-estul Munteniei și local la munte, vântul va avea intensificări susținute, cu viteze de 55…65 km/h, iar pe creste, în special ale Carpaților Meridionali, temporar rafalele vor depăși 90…100 km/h.

Intensificări locale și temporare ale vântului vor fi și în centrul și sudul teritoriului, cu viteze în general de 45…55 km/h.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza mesajele transmise publicului.

 

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.