Cod galben de ninsori viscolite și vânt puternic. Lista județelor afectate

ninsoare zăpadă cod galben
Foto: Carlosgmenezo (pixabay.com)

Administrația Națională de Meteorologie a emis un cod galben de ninsori viscolite și vânt puternic în zona montană.

Interval de valabilitate: 3 ianuarie, ora 10 – 5 ianuarie, ora 10.

Fenomene vizate și zone afectate: intensificări ale vântului în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, ninsori viscolite la altitudini de peste 1700 de metri.

În intervalul menționat, în Carpații Orientali și Occidentali, precum și în vestul Carpaților Meridionali, vântul va avea intensificări, cu viteze de 60…80 km/h, iar pe creste (în general la altitudini de peste 1700 de metri), rafalele vor depăși 90…100 km/h și va fi viscol.

Notă: Intensificări ale vântului, cu viteze de 45…55 km/h, se vor semnala local și în restul teritoriului.

Interval de valabilitate: 3 ianuarie, ora 10 – 4 ianuarie, ora 22.

Fenomene vizate și zone afectate: precipitații moderate cantitativ în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș).

În intervalul menționat, în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și în nordul Carpaților Orientali (județele Satu Mare, Maramureș, Bistrița-Năsăud și Mureș), temporar vor fi precipitații moderate cantitativ predominant sub formă de ploaie, iar la altitudini de peste 1700 de metri și sub formă de lapoviță și ninsoare, cu depunere de strat nou de zăpadă.

Se vor acumula cantități de apă de 25…30 l/mp și izolat de peste 40 l/mp.

Sursa: ANM
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.