CNA a închis o televiziune. Care sunt motivele deciziei

captură 6tv
Foto: Captură 6TV

Consiliul Național al Audiovizualului nu a mai prelungit licența 6TV, fosta televiziune a lui Serghei Mizil, din cauza emisiunilor despre conspirații și a numeroaselor reclame nemarcate, relatează Pagina de Media.

Fosta televiziune a lui Serghei Mizil, fiul demnitarului comunist Paul Niculescu-Mizil, se va închide peste câteva zile. În prezent, televiziunea îi aparține Olgăi Croitoru, care a preluat-o de la Serghei Mizil acum câțiva ani.

Joi, 14 mai, Consiliul Național al Audiovizualului a decis să nu mai prelungească licența postului de televiziune. Decizia s-a luat cu unanimitate de voturi. Stația trebuie să își înceteze emisia pe 19 mai, când îi va expira licența actuală (obținută în anul 2011).

Potrivit Pagina de Media, televiziunea avea numeroase emisiuni despre conspirații, tarot, ghicit, reclame la slujbe cu vindecări miraculoase, reclame nemarcate la medicamente.

Postul avea în grilă titluri de emisiuni precum „Alchimia conspirației”, „Teoria conspirației”, „Turism, spiritualitate, autocunoaștere”, „Puterile secrete”, „Kathartics” sau „Misterele vieții-Misterele sănătății”.

Potrivit legii, CNA poate să nu acorde o licență audiovizuală dacă nu este de acord cu oferta de programe şi conţinutul acestora, prezentate în proiectul editorial.

Pe siteul său însă, televiziunea 6TV se prezenta drept un post care informează și are emisiuni de dezbatere.

”În data de 13 ianuarie 2011, 6TV a obținut în unanimitate voturile pentru licența CNA. Suntem un post de televiziune național care răspunde necesităților de informare, dezbatere și în același timp care satisface exigențele publicului din întreaga țară. Formatul de principiu al televiziunii 6TV este generalist, având ca target persoanele din mediul urban și rural. 6TV emite atât live, dar și online pe internet”, se arată pe site.

Canalul de YouTube al postului de televiziune 6TV are peste 90.000 de abonați.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.