Clujenii vor fi monitorizați cu drone pe timpul stării de urgență

Foto: Pixabay

Locuitorii orașului Cluj-Napoca vor fi supravegheați și cu ajutorul dronelor în timpul pandemiei de coronavirus.

Măsura este luată pentru a depista mai ușor cetățenii care nu respectă măsurile de distanțare socială impuse de autoritățile române în această perioadă.

”Având în vedere contextul epidemiologic actual, precum și necesitatea unei monitorizări cât mai stricte a respectării măsurilor impuse de autorități pentru împiedicarea răspândirii COVID-19, Instituția Prefectului – Județul Cluj, în parteneriat cu Inspectoratul de Poliție Județean Cluj, anunță implementarea unui Plan de măsuri pentru supravegherea prin fotografiere și videofilmare aeriană a Zonei Metropolitane Cluj, cu ajutorul aeronavelor fără pilot (dronelor)”, a anunțat prefectul clujean Mircea Abrudean, într-un comunicat de presă.

De asemenea, dronele pot fi folosite pentru a găsi mai ușor aglomerările de persoane, dar și pentru a delega mai eficient efectivele angrenate în misiuni de menținere a ordinii publice.

”Popularizarea unor astfel de metode de verificare și acțiune folosind tehnologia avansată are scopul de a transmite populației un mesaj ferm de descurajare a nerespectării dispozițiilor cuprinse în ordonanțele militare, pentru prevenirea răspândirii COVID-19 și pentru combaterea ilegalităților de orice fel. Totodată, prin intermediul acestui sistem de supraveghere se transmit și mesajele audio de informare, care în prezent sunt difuzate din autospeciale poliției”, a adăugat prefectul județului Cluj.