„Circ” la Parlament. „Se strigă ești un jegos!”

angajarea răspunderii guvernului parlament
Ce înseamnă moțiunea de cenzură. Foto: cdep.ro

Secretarul Camerei Deputaților Cristian Ghinea (USR), care se află la ședința birourilor permanente reunite ale Parlamentului, a declarat într-un mesaj postat pe Facebook că este „circ”, iar șeful Senatului și liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, ține lecții de cultură politică.

„Sunt în şedinţa Birourilor Permanente Reunite ale Camerelor. Colegii mei din grupul USR ne-au însoţit pînă la uşa cu pancarte pe care scrie RUŞINE! Şerban Nicolae ne-a ameninţat, foarte nervos. În şedinţa BPR a luat cuvântul tot el să spună că nişte cetăţeni se comportă reprobabil.

Am cerut drept la replică spunînd că cetăţenii sunt parlamentari şi că el de fapt s-a comportat golăneşte. Tăriceanu ne ţine apoi lecţii că nu avem cultură politică. Nicuşor Dan a cerut cuvîntul şi a spus: Îmi însuşesc total criticile aduse de colegii mei, sunteţi nişte HOŢI.

Tăriceanu isterizat, scandal, aproape leşinuri la pesedişti. „Eşti un jegos” se strigă către noi. Circ. Pretenţiile de civilizate aruncate la gunoi de borfaşi”, relatează Cristian Ghinea, pe pagina sa de Facebook.

Și deputatul USR Tudor Pop susține că atmosfera este tensionată la Parlament. „Într-adevăr, e o stare de tensiune pe holurile Casei Poporului. I-am întâmpinat pe colegii de la PSD și ALDE așa cum se cuvine: spunându-le pe nume. La schimb, ne-au înjurat. „Penali sunteți voi”, ne-a aruncat un Tariceanu ușor șocat. Președintele Senatului, al doilea om în stat.Apoi au intrat la ședința Biroului Permanent. Protestele noastre au continuat și după ce respectivii au ieșit din ședință. Cam așa ne-am început ziua. Cam așa o vom continua. Ziua la Parlament, seara în stradă.”

La ședința Birourilor Permanente Reunite, potrivit Digi24, în care se stabilește calendarul pentru dezbaterea și votarea proiectului de buget pe 2017, lipsește președintele Camerei Deputaților și președinte al PSD, Liviu Dragnea.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.