Circ în Parlament. Opoziția a părăsit ședința. Ce le-a spus Liviu Dragnea contestatarilor?

FOTO: senat.ro
FOTO: senat.ro

Deputații PNL, USR și PMP au contestat răspunsul transmis de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu la adresa Departamentului de Stat al SUA, părăsind lucrările Parlamentului.

Majoritatea PSD-ALDE a refuzat solicitarea ca Liviu Dragnea să vină în fața deputaților pentru explicații, iar reprezentanții USR au decis să meargă în biroul președintelui Camerei Deputaților pentru a cere explicații pentru mesajul de ieri, făcut în numele Parlamentului României.

”Ne-a invitat în birou. Discuția a fost în același cadru, consideră că avea tot dreptul să răspundă Departamentului de Stat, că putea să vorbească în numele parlamentului, și ne-a recomandat să ne îndreptăm spre instutuțiile prietene. A avut o atitudine neutro-condescendentă”, a spus președintele USR, Dan Barna, precizând că partidul pe care îl conduce consideră că răspunsul dat ieri de Dragnea este ”un abuz regulamentar explicit”.

O situație similară s-a produs și în Senat, unde aleșii din Opoziție au părăsit sala. Ședința Senatului a fost suspendată din lipsă de cvorum, după ce senatorii PNL, USR și PMP au părăsit plenul.

Senatorii Opoziției au dorit modificarea ordinii de zi a ședinței, dorind să dezbată situația comunicatului semnat și de președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Propunerea, care a fost susținută și de liberali, a fost respinsă cu 46 de voturi împotrivă și 25 de voturi pentru.

”Parlamentul României a luat act cu neplăcută surprindere de comunicatul emis în data de 27 noiembrie 2017 de către Departamentul de Stat din Statele Unite ale Americii referitor la dezbaterea privind reforma Justiției”, se menționa în mesajul trimis ieri de Liviu Dragnea și Călin Popescu Tăriceanu.

”Statele Unite ale Americii trebuie să aibă încredere în Parlamentul României care urmărește să consolideze independența sistemului judiciar și eliminarea influențelor politice în funcționarea justiției”, se mai arăta în comunicatul de presă semnat de Liviu Dragnea și Călin Popescu-Tăriceanu.

Departamentul de Stat al SUA a publicat pe siteul oficial un comunicat prin care își manifesta îngrijorarea față de dorința Guvernului condus de Mihai Tudose de a modifica legile justiției.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.