Ciolacu îl respinge categoric pe Piedone, favorit în sondaje: „Sunt zero șanse ca PSD să-l susțină”

piedone ciolacu
Sursa: Facebook

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi, 14 martie, că „sunt zero șanse ca PSD să-l susțină pe Cristian Popescu Piedone la Primăria Capitalei” și că situația la PNL e aceeași, relatează hotnews.ro.

„PSD nu îl va susține pe Piedone la Primaria Capitalei și din discuțiile avute cu domnul Nicolae Ciucă nici PNL nu va susține candidatura acestuia. Dacă mergem separat, PSD o va susține pe dna Firea. Deci dacă mergem separat sunt 2 candidați, doamna Firea și domnul Burduja. Dacă e un candidat comun, în principiu, nu va fi nici doamna Firea, nici domnul Burduja”, a declarat premierul înainte de ședința de Guvern.

Sunt luate în calcule alte variante de candidați dacă PSD și PNL vor decide să aibă un candidat comun, a mai spus Ciolacu.

Potrivit unor surse citate de hotnews.ro, sondajele comandate de PSD-PNL pentru Capitală îl arată favorit pe Piedone, urmat de Nicușor Dan și Gabriela Firea:

Cristian Popescu Piedone – 35-37%
Nicușor Dan – 29-31%
Gabriela Firea – 26-28%
Daniel Băluță – 31%
Ionuț Lupescu – 20-22%
Sebastian Burduja – 12-14%

Cristian Popescu Piedone apare ca favorit și într-un sondaj comandat de Nicușor Dan:

Cristian Popescu Piedone – 40,4%
Nicușor Dan – 39,3%
Sebastian Burduja – 16%
Diana Șoșoacă – 2,4%
Mihai Enache (din partea AUR) – 1%

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.