Cine va prelua averea lui Dan Petrescu? Cele 8 persoane care se aflau în avion

Dan Petrescu alături de soția sa și fiul lor
Dan Petrescu alături de soția sa și fiul lor

În avionul care s-a prăbușit, ieri, la Milano, erau miliardarul Dan Petrescu alături de soția sa și fiul în vârstă de 30 de ani, care trăia în Canada. Cu el mai era și un prieten, Julien Brossard. În avion mai erau Clarie Alexandrescu, mama ei, Miruna Anca Wanda Lozinschi, partenerul ei, Rapahael Nascimbene și bebelușul lor.

Cu toții zburau spre Sardinia, unde doreau să sărbătorească botezul bebelușului, care a avut loc cu o zi în urmă, într-o biserică din Milano, potrivit Il Giorno. La vila din Sardinia, al cărei proprietar era miliardarul Dan Petrescu, îi aștepta mama lui, în vârstă de 92 de ani.

Cine era miliardarul Dan Petrescu?

Presa italiană scrie că miliardarul Dan Petrescu era considerat creierul afacerilor lui Ion Țiriac în România. S-a întors în România, din Germania, după Revoluția din 1989 și a intrat în afaceri cu Metro și Real. Despre perioada petrecută în Germania și cum a făcut primii bani nu sunt informații.

Potrivit unor apropiați, în ciuda averii sale, acesta a condus multă vreme un Ford Escort vechi și își petrecea câteva luni în fiecare an navigând împreună cu soția sa, pe o ambarcațiune mult mai ieftină decât cele ale altor multi-milionari.

În urmă cu câțiva ani a suferit de o afecțiune gravă și a început să facă tratamente în Elveția. Acela a fost momentul în care a început să piloteze singur pentru a evita cursele de linie și aeroporturile aglomerate.

După ce s-a vindecat, Dan Petrescu a început să reducă ritmul în afaceri și să petreacă mai mult timp cu familia sa. Acela a fost momentul în care și-a cumpărat o casă în Sardinia (Italia) și o mașină de lux Aston Martin.

Averea lui Dan Petrescu, cel mai bogat român, ar urma să fie moștenită de Anca Surugiu, femeie de afaceri și, scrie B1TV, asistenta și coordonatoarea tuturor firmelor lui Dan Petrescu. Tot ea ar fi cea care urmează să îi preia averea. De altfel, ea controla și avea toate datele offshore-urilor, știa unde sunt conturile și era împuternicită, spun sursele Gândul.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.