Cine este tânărul care a dat cu mașina peste un polițist în Capitală

Tânărul care a dat cu mașina peste un polițist, lângă Gara de Nord din Capitală, a fost plasat sub control judiciar pentru 60 de zile. Decizia a fost luată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, care au deschis dosar penal pentru ultraj. În urma loviturii, polițistul a căzut pe stradă, iar șoferul și-a văzut mai departe de drum.

Potrivit unor surse judiciare, citate de G4Media.ro, șoferul, în vârstă de 23 de ani, este fiul unui expert superior în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Sindicatul polițiștilor Europol, care a făcut public acest caz, consideră că este vorba despre o tentativă de omor.

„Polițist lovit violent de un șofer. Un autoturism staționat neregulamentar în zona Gării de Nord din București, pe modul „avarii”, a fost atenționat de un polițist să se pună în mișcare. Șoferul nu a „suportat” critica și a devenit agresiv în exprimare. Iar în momentul în care polițistul a coborât din autospecială, pentru a-l legitima și a lua măsurile legale, șoferul a demarat în trombă lovindu-l violent pe colegul nostru”, relatează Sindicatul Europol.

Potrivit sursei citate, individul a fost prins la cinci străzi distanță de locul faptei și se află în custodia poliției.

„Încadrarea juridică a acestei fapte nu poate fi alta decât „tentativă de omor””, notează Europol.

Sindicaliștii de la Europol au afirmat că agresorul a fost lăsat în libertate şi că „se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist”. De asemenea, susţineau că autorul faptei „este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”, iar sâmbătă seară au început să fie date telefoane şi să se facă presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.