Cine este Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA

Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro
Adina Florea a fost propunerea lui Tudorel Toader pentru șefia DNA FOTO: ziuaconstanta.ro

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat pe site-ul instituției că, în urma interviurilor, o propune în funcția de șef al DNA pe procurorul Adina Florea, care vine de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanța. Cine este Adina Florea, propunerea lui Tudorel Toader pentru funcția de procuror-șef al DNA?

Jurnaliștii de la Ziua de Constanța scriau în 2011, că Adina Florea a devenit celebră pentru clinciurile avute cu primarul Radu Mazăre, în legătură cu dosarul penal „Zvastica”, deschis pe numele edilului după ce acesta a defilat în uniformă de nazist la o prezentare de modă în vara anului 2009.

Timp de mai mulți ani, Adina Florea a condus Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanța, ulterior ocupând și funcția de procuror general adjunct al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanța.

Cine este Adina Florea? Care este pasul următor?

Ministerul Justiției anunță că propunerea va fi trimisă președintelui Klaus Iohannis.

„În urma desfășurării procedurii de selecție care a avut loc în  perioada  6 august – 4 septembrie 2018, la sediul Ministerului Justiției, vă aducem la cunoștință faptul că propunerea ministrului  justiției Tudorel TOADER pentru numirea în funcția de procuror șef al  Direcției Naționale Anticorupție este doamna Adina FLOREA.

În conformitate cu dispozițiile art. 54 alin. 1 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare, urmează ca această propunere să fie transmisă Consiliului Superior al Magistraturii în vederea obținerii avizului consultativ, și ulterior, Președintelui României, domnul Klaus IOHANNIS, pentru numirea în funcție”, se arată pe site-ul instituției.

Potrivit G4media.ro, nu este clar dacă, în urma deciziei CCR în cazul revocării Laurei Codruța Kovesi din fruntea DNA, președintele este obligat să accepte propunerea ministrului justiției sau o poate respinge.

Potrivit deciziei CCR, președintele țării a fost obligat să pună în practică cererea ministrului Justiției de revocare, însă nu a fost specificat dacă se întâmplă același lucru și în cazul numirilor.

Iată care au fost cei șase procurori care au participat la selecția pentru șefia DNA:

FOTO: Ziuaconstanta.ro