Sebastian Burduja a preluat funcția de ministru al Educației după demisia lui Sorin Cîmpeanu

Sebastian Burduja. FOTO: gov.ro

Sebastian Burduja, ministrul Cercetării, Inovării și Digitalizării, va asigura interimatul la Ministerul Educației, după demisia lui Sorin Cîmpeanu, a anunțat vineri dimineață Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului, relatează G4media.ro.

Ministrul Sorin Cîmpeanu a demisionat joi seară după ce jurnalista Emilia Șercan a publicat o investigație în care arăta că ministrul Educației a plagiat un curs universitar și și-a însușit fraudulos paternitatea a 13 capitole semnate anterior de alți doi autori, unul dintre ei fostul său coordonator de doctorat.

După ce inițial a respins acuzațiile de plagiat, Cîmpeanu a anunțat joi seara că își dă demisia din funcția de ministru, însă fără să menționeze motivul.

„Am decis, din proprie inițiativă, să demisionez din funcția de ministru al educației. A fost o șansă și o onoare pentru mine sa încep reformarea din temelii a sistemului national de învățământ. (…) Sunt omul care construiește și nu sunt omul care dărâmă! Cu toții avem obligația să contribuim și să susținem reforma în educație! Cred în România Educată și voi susține Legile “România Educată” din calitatea mea de profesor, de rector și de senator”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.