Cinci modalități prin care te aperi de foc, hoți și bizonii din trafic

FOTO: TheDigitalWay/Pixabay.com hoț spargere
FOTO: TheDigitalWay/Pixabay.com

Există câteva gadgeturi care te pot scăpa de mai multe griji ale vieții de zi cu zi. În acest articol vă prezentăm câteva soluții care vă protejează casa și atunci când porniți la drum cu mașina.

Senzor de temperatură. Este extrem de util pentru că este proiectat să detecteze un posibil incendiu acasă la dumneavoastră. Acești senzori activează imediat o alarmă atunci când detectează o schimbare bruscă de temperatură. Prin centrul de comandă puteți primi alerte direct pe smartphone în timp util.

Detectorul de gaz. Este extrem de important să aveți un astfel de avertizor. Există sisteme care vă pot avertiza imediat printr-un SMS sau un apel telefonic atunci când sunt scurgeri de gaze. În cazul unui astfel de incident senzorul declanșează o alarmă și vă avertizează printr-un mesaj vocal când sunteți în casă. De multe ori se întâmplă ca accidentele să se întâmple chiar în timpul nopții sau dimineața. Mai exact, neștiind că a avut loc o scurgere și o acumulare de gaze, se produce explozie la aprinderea luminii.

Detector de inundație. Există un senzor și pentru așa ceva și nu e vorba de vecinul de sub dumneavoastră. Acești senzori care detectează o posibilă inundație se montează în bucătării și băi și vă avertizează imediat pe smartphone în cazul în care ar exista o scurgere de apă acasă.

Sistem de supraveghere video. Mai bine investiți câteva sute de lei decât să pierdeți mii sau poate chiar mai mult. În plus, de ce să vă invadeze niște hoți spațiul intim. Cea mai bună soluție este un sistem de supraveghere cu camere video. Sistemul poate fi accesat de la distanță pe laptop, smartphone sau tabletă. De asemeanea, ar fi ideal să instalați și senzori de mișcare care să declanșeze o alarmă.

Camera video auto. Și acum, după ce ați rezolvat toate problemele legate de securitatea casei puteți pleca la drum, însă nu oricum. Pentru că în România aproape că nu există șofer care să-și recunoască vina atunci când a greșit, vă recomandăm o cameră care să filmeze traficul. Astfel, aveți toate dovezile că nu ați greșit în cazul unui nefericit accident rutier. Mai mult, dacă lăsați camera pornită și pe timpul nopții îi puteți ține departe pe eventualii hoți.