Cele mai frumoase zone din Turcia. Top 5 idei de vacanțe ieftine

Cele mai frumoase zone din Turcia
Pamukkale, una dintre cele mai frumoase zone din Turcia. Foto: Pixabay

Turcia este una dintre cele mai spectaculoase țări când vine vorba de turism. Cu o industrie de profil extrem de bine dezvoltată, dar și cu obiective extraordinare, arhitectură antică și peisaje de vis, iat câteva dintre cele mai frumoase zone din Turcia.

Dacă vreți să vizitați Turcia puteți fie alege unul dintre miile de hoteluri care oferă servicii all-inclusive sau vă puteți orienta către destinații mai izolate, departe de aglomerație. Când vine vorba de destinațiile de vacanță din Turcia, posibilitățile sunt aproape nelimitate.

Iată, deci, câteva dintre cele mai frumoase zone din Turcia, în ordine aleatorie:

1. Istanbul

Istanbulul este cel mai mare oraș al țării, precum și unul dintre cele mai vechi din lume. Aici se întâlnește Europa cu Asia. Orașul are un farmec aparte, cu numeroase rămășițe, atât romane, cât și otomane. Printre cele mai populare obiective turistice din uriașul oraș se numără Palatul Topkapî, Hagia Sofia și Moscheea Albastră.

Cele mai frumoase zone din Turcia

2. Antalya

Riviera turcească este un loc unde relaxarea este garantată. Antalya oferă unele dintre cele mai frumoase plaje ale Mării Mediterane, dar și un amestec de modern și tradițional, cu nenumărate hoteluri, dar și vile otomane. Regiunea, una dintre cele mai frumoase zone din Turcia, este faimoasă și pentru munții săi. Aici găsiți spectaculoasele cascade Duden sau Kursunlu.

3. Capadocia

Dacă sunteți în căutarea unei experiențe memorabile, mergeți în Capadocia. Regiunea este faimoasă pentru peisajul aproape nepământean, pentru biserici și orașe subterane, cât și pentru drumeții printre extraordinarele formațiuni stâncoase din regiune. Specificul culinar al zonei este, de asemenea, unul deosebit.

Cele mai frumoase zone din Turcia

4. Efes

Cândva o colonie grecească foarte prosperă, Efesul a fost scena multor evenimente istorice incredibile. În prezent, ruiniele orașului de lângă Selcuk sunt tot ce a rămas din măreția de altădată a așezării care găzduiește, printre altele Templul lui Artemis, construit cu 550 de ani înainte de nașterea lui Hristos și care a fost una dintre cele 7 Minuni ale Lumii Antice.

5. Pamukkale

Puțini oameni se pot lăuda că au văzut zăpadă când afară sunt 40 de grade Celsius. Izvoarele minerale de la Pamukkale sunt și ele adevărate minuni ale lumii. Pamukkale înseamnă, în traducere liberă, castelul de bumbac. Numele vine de la terasele bogate în calciu, peste care trec apele venite din adâncuri, formând un peisaj care pare acoperit de zăpadă.

Cele mai frumoase insule din Grecia