Cele mai frumoase zone din Suedia. Scurt ghid de vacanță

Cele mai frumoase zone din Suedia
Aurora Boreală este vizibilă din mai multe zone ale Suediei. Foto: Pixabay

Dacă aveți de gând să vizitați țările nordice, acest articol vă va ajuta. Iată câteva dintre cele mai frumoase zone din Suedia.

An după an, Suedia se clasează între țările cele mai prospere și fericite din lume. Ca turiști puteți doar să vă minunați de condițiile de viață din Suedia, dar și de peisajele excepționale în care trăiesc nordicii, de orașele medievale și de seninătatea locuitorilor.

Dacă aveți de gând să călătoriți în această țară, iată câteva dintre cele mai frumoase zone din Suedia.

1. Arhipelagul Stockholm

Cel mai mare arhipelag al Suediei își întinde sutele de insule în preajma capitalei Stockholm. Doar o parte din aceste insule sunt locuite, însă puteți să vizitați numeroase locuri splendide pe timpul verii, cu ajutorul curselor de croazieră.

Dacă vă stabiliți ca bază capitala Suediei, insulele vor fi ușor de vizitat.

Cele mai frumoase zone din Suedia

2. Skåne

Situat în sudul extrem al țării, Skåne este cu siguranță una dintre cele mai frumoase zone din Suedia. Înconjurat de păduri, lacuri și ferme, dar și de aproape 300 de castele, orașul este înțesat de restaurante, iar specialitățile culinare din zonă sunt foarte apreciate.

Mai mult, plajele din regiune sunt extraordinare.

3. Åre

Dacă sunteți pasionați de sporturile de iarnă, atunci Åre vă va oferi câteva dintre cele mai spectaculoase pârtii, dar și o atmosferă de neuitat.

Pe timpul iernii, orele de lumină sunt puține, însă suedezii s-au adaptat și oferă expediții pe schiuri pe timp de noapte. Dacă aveți noroc, puteți vedea și Aurora Boreală.

Cele mai frumoase zone din Suedia

4. Parcul Național Abisko

Dacă tot a venit vorba de Aurora Boreală, Parcul Național Abisko, aflat în Laponia, este un loc de unde impresionantul fenomen poate fi observat perfect. Stațiunea de schi Aurora, aflată pe Muntele Noulja, este una dintre marile atracții turistice ale regiunii.

Dacă vreți, puteți încerca o sanie trasă de câini sau puteți pescui la copcă.

5. Sigtuna

Pasionații de istorie sunt sfătuiți să nu rateze Sigtuna, cel mai vechi oraș al țării și una dintre cele mai frumoase zone din Suedia. Orașul idilic, aflat la nord de Stockholm, a fost fondat de vikingi și, cu toate că este o așezare mică, oferă un centru neschimbat din Evul Mediu, cu magazine ale meșteșugarilor, cafenele și buticuri.

Nu ratați turul bisericilor medievale, dar și al runelor care înconjoară orașul.

Cele mai frumoase insule din Grecia