Cele mai frumoase zone din Spania de care probabil nu ai auzit

Cele mai frumoase zone din Spania
Leon este un oraș superb din nord-vestul Spaniei. Foto: Bernard Gagnon / Wikimedia Commons

Chiar dacă vara lasă locul toamnei este momentul perfect pentru o scurtă vacanță în peninsula Iberică. În acest articol găsiți câteva dintre cele mai frumoase zone din Spania, dar care nu sunt destinații turistice foarte cunoscute în România.

Spania este a doua cea mai vizitată țară din lume, cu peste 80 de milioane de turiști care îi trec granița în fiecare an. Doar francezii sunt mai populari în rândul turiștilor străini decât spaniolii.

Iată, deci, cele mai frumoase zone din Spania de care probabil n-ai auzit:

1. Leon

Una din capitalele gastronomice ale Spaniei, Leon este o destinație turistică optimă pentru cei cărora le place să petreacă timp de calitate la terase. Aflat la aproape 300 de kilometri de Madrid, Leon este faimos pentru spectaculosul apeduct roman care îi străbate centrul, fiind un punct de oprire în El Camino, pelerinajul către Santiago de Compostela.

Pasionații de arhitectură vor fi încântați de Leon, aici fiind superba Bazilică San Isidoro și Casa de Botines, realizată de Gaudi.

2. Cuenca

Aflată la o oră de mers cu trenul de la Madrid, Cuenca este o localitate extraordinară, fiind ridicată pe pereți de gresie, între râurile Jucar și Huecar.

Casele medievale din Cuenca așezate pe marginea prăpastiei au fost incluse în Patrimoniul Unesco. Este un orășel izolat și cochet, dar și cu un impresionant muzeu de artă abstractă.

Cele mai frumoase zone din Spania de care probabil nu ai auzit

3. Carmona

Carmona este la o oră distanță de Sevilia și rivalizează cu capitala Andaluziei în ceea ce privește vestigiile istorice de aici, cu toate că este mult mai mică. O necropolă romană, ziduri impozante, palate splendide și o fortăreață maură sunt principalele atracții arhitecturale are orașului, toate fiind ușor de vizitat.

O zi petrecută la Carmona nu va fi uitată prea ușor de turiștii care vizitează Spania.

4. Extremadura

Cu toate că nu se bucură de căi de acces eficiente și nici de o climă foarte prietenoasă, Extremadura se află într-una dintre cele mai frumoase zone din Spania. Păduri dese, podgorii și dealuri unde porcii iberici umblă liberi înconjoară orașul liniștit de lângă Merida, o altă localitate cu un trecut îndelungat.

Cele mai frumoase zone din Spania de care probabil nu ai auzit

5. Monte Perdido

Parcul național Monte Perdido oferă câteva dintre cele mai spectaculoase peisaje din Europa. Dacă vă plac drumețiile montane, vă puteți plimba prin superbul canion Ordesa. Atenție, însă, la vulturii uriași care trăiesc aici!

Există numeroase canioane liniștite, unde aveți șansa să nu întâlniți niciun alt călător. Sălbăticia locului este una absolută, iar peisajul variază de la roci pustii, la lacuri verzi și păduri de conifere.

Cele mai frumoase insule din Grecia