Cele mai frumoase zone din Olanda. 7 locuri mai puțin știute

Cele mai frumoase zone din Olanda
Maastricht este cu siguranță una dintre cele mai frumoase zone din Olanda. Foto: Pixabay

Oricine ajunge în Țările de Jos trece, aproape inevitabil, prin Piața Dam din Amsterdam sau pe podul Erasmus din Rotterdam, însă mai jos găsiți câteva dintre cele mai frumoase locuri din Olanda care nu sunt foarte bine cunoscute.

Fie că vreți să vă bucurați de lipsa restricțiilor în ceea ce privește consumul de cannabis sau pur și simplu doriți să încercați faimoșii cartofi prăjiți olandezi, în acest articol vă prezentăm câteva dintre cele mai interesante destinații de vacanță din Olanda.

Cele mai frumoase locuri din Olanda

1. Plaja Scheveningen – Haga

Pe lângă faptul că este unul dintre cele mai frumoase orașe din Țările de Jos, Haga oferă și una dintre cele mai interesante plaje din Olanda. Scheveningen este asaltată de turiști atât vara, cât și iarna, iar una dintre cele mai interesante experiențe este faptul că veți urca mai multe trepte pentru a ajunge la aceasta, orașul fiind sub nivelul mării. Aici vă puteți relaxa cu un prânz delicios sau puteți face bungee jumping.

2. Delft

Dacă nu vreți să vă călcați pe picioare cu ”cetele” de turiști care aglomerează neîncetat marile orașe ale Olandei, vizitați Delftul. Micuța așezare este casă pentru numeroase clădiri fantastice, dar și cu o atmosferă romantică, imună la trecerea timpului.

cele mai frumoase zone din olanda delft
Foto: djedj / pixabay.com

Cele mai frumoase locuri din Olanda

3. Apeldoorn

La o aruncătură de băț de Amsterdam se află micuțul orășel Apeldoorn. Aici veți găsi una dintre cele mai frumoase grădini din lume, olandezii fiind faimoși pentru abilitățile lor horticole.

Palatul Het Loo, care găzduia cândva familia regală a Olandei, se află în mijlocul unei grădini ce rivalizează cu cele de la Versailles. Mai mult, interiorul castelului este foarte frumos și poate fi vizitat.

4. Giethoorn

Acest oraș, construit pe sute de insulițe despărțite de canale, nu are mașini. La Giethoorn vă puteți deplasa doar pe jos, pe bicicletă sau cu barca.

Giethoorn
Foto: Michel_van_der_Vegt / pixabay.com

Cele mai frumoase locuri din Olanda

5. Bourtange

Unul dintre cele mai frumoase locuri din Olanda este fortul Bourtange, de lângă Groningen. Construite în mijlocul unui sat rămas neschimbat de câteva secole, fortificațiile în formă de stea, apărate de mai multe canale, atrag, la o jumătate de mileniu după ce au fost construite, mii de turiști.

6. Ameland

Kilometri de plaje neatinse, dune înverzite și sate izolate pe insule. Acestea sunt principalele peisaje pe care le veți vedea în Frizia. Fie că veți merge pe insula Terschelling, pe care o puteți vizita pe jos, când apele mării se retrag sau vă veți plimba de-a lungul coastei, această destinație este una dintre cele mai accesibile și mai spectaculoase din Olanda.

ameland cele mai frumoase zone din olanda
Foto: Foto-Rabe / pixabay.com

7. Maastricht

Cu siguranță unul dintre cele mai cochete orașe din Europa, Maastricht oferă atât cultură, cât și natură. Puteți petrece o zi întreagă în grădinile castelului de aici și să nu vă plictisiți o clipă.

Foto: djedj / pixabay.com, Michel_van_der_Vegt / pixabay.com, Foto-Rabe / pixabay.com.

Cele mai frumoase insule din Grecia